Vitamina C per a la cara - Farmacèutica online

Vitamina C per a la cara

És realment bona la vitamina C per a la nostra pell?

Que la vitamina C s’usa en moltes cremes pel seu efecte anti-edat i antioxidant és una cosa que ja es dóna per fet. Que sigui antioxidant vol dir que neutralitza els radicals lliures que es generen en el nostre cos.

La nostra pell rep “agressions” diàries per culpa de el Sol (els raigs ultraviolats), una mala dieta per menjar ràpid o no triar bé els aliments, la contaminació, el fum dels cigarrets, l’estrès del dia a dia … Qualsevol d’ aquestes accions fa que la nostra pell s’oxidi (com una poma que partim per la meitat unes hores i s’oxida amb l’aire quedant arrugada i fosca). Els antioxidants, entre ells la vitamina C, frenen aquesta oxidació i amb això es retarda l’envelliment cutani. 

Com es veuen reflectits els efectes de la Vitamina C a la pell?

L’ús de vitamina C retarda l’envelliment de la pell perquè ajuda a que no es marquin tant les arrugues, actua sobre les taques de la pell i aporta fermesa. Recordeu l’exemple de la poma. 

Qualsevol producte amb vitamina C és bo?

Òbviament, no. Ara bé, si només volem aprofitar-nos de la seva acció hidratant sí que n’hi haurà prou amb una concentració baixa de vitamina C i fins i tot pot estar en forma d’èsters. Però si volem beneficiar-nos de tots els seus efectes el millor és que vagi acompanyada de vitamina E perquè sumin el poder antioxidant de tots dos. La vitamina C ha de tenir una concentració de el 5 a 10% de vitamina C i ha de ser activa i estable. Compte amb les concentracions superiors (10 0 20%) perquè poden irritar la pell.

Per què la vitamina C fa que tinguem la pell més ferma?

Actua sobre el col·lagen, concretament sobre la prolina, transformant-lo en hidroxiprolina, i aquest és un component del col·lagen. El seu efecte es nota de 2 formes, la qual permet que l’epidermis s’uneixi a la dermis (això li dóna fermesa), i actuant com a “farciment” sobre la dermis fent que les arrugues es notin menys. 

Si volem que sigui eficaç per a la pell és millor fer servir cremes que no consumir la vitamina C. A l’actuar de forma tòpica la nostra pell absorbeix i utilitza molta més quantitat que si l’ ingerim, ja que part de la vitamina C que consumim s’elimina per la orina. I si prenem molta vitamina C perquè s’absorbeixi més, l’únic que farem és fer-nos malbé els ronyons. 

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: