Per què és millor evitar el fenoxietanol? - Farmacèutica online

Per què és millor evitar el fenoxietanol?

El fenoxietanol o Phenoxyethanol es troba present en moltes formulacions de cosmètics, productes de neteja … però seria preferible evitar aquest tipus d’ingredient. Ara us explico perquè …


El fenoxietanol s’usa actualment com a substitut dels parabens. Quan va començar a dir-se lo dolent que eren els parabens per a la nostra salut es van eliminar de les fórmules i el van canviar per aquest compost. Es tracta d’un alcohol aromàtic de la petroquímica i lo bo que té és que es pot usar com a conservant perquè és bactericida. 

Per què no ha de contenir fenoxietanol allò que usem?

Es tracta d’un producte que pot irritar la pell, produir al·lèrgies i dermatitis de contacte i fins i tot afectar el nostre sistema immunitari i neurològic (és neurotòxic i inmunotòxic). De fet no pot usar-se per cremes per al culet o zona peribucal, i la FDA (Food and Drug Administration) va aconsellar no utilitzar aquest ingredient en la formulació fa ja uns anys…al 2008, i se segueix utilitzant …).

Compte amb els seus “altres noms”

El fenoxietanol no apareix de vegades amb aquest nom a les etiquetes. Aquests són els següents noms que podreu trobar: phenoxyethyl alcohol, rose ether, emery 6705, arosol, 1-hydroxy-2-phenoxyethane, b-hydroxyethyl-phenyl ether, glycol monophenyl ether, Dowanol EP / EPH.

Com ja se sap que aquest producte no hauria d’estar en la formulació i es coneix com fenoxietanol … feta la llei, feta la trampa. Els laboratoris que volen usar-lo sense que se sàpiga l’afegeixen amb aquests altres noms, com si no estigués …

I compte també amb que posi que és ecològic, la Soil Association, per exemple, no prohibeix l’ús de fenoxietanol en la formulació dels seus productes i es tracta d’una associació ecològica…

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: