Kefir (quefir): és bo, però no per a tothom! Possibles danys i efectes secundaris - Farmacèutica online

Kefir (quefir): és bo, però no per a tothom! Possibles danys i efectes secundaris

El kefir és un dels aliments més saludables i beneficiosos, però, com tot, no està exempt de contraindicacions ni efectes secundaris. Quan i per què no consumir-lo.

El quefir és un aliment fermentat que ofereix nombrosos beneficis per a la salut digestiva, però que pot provocar danys i contraindicacions si no es consumeix en les dosis adequada o si se’n fa un abús. Ja se que us ho dic sempre, però hi torno, en aquesta vida res és bo o dolent, tot depèn de la dosis (tal com deia aquell metge romà tan “humil” que es feia dir “superior als cels”, Paracels. Però no li faltava raó).

Com alguns de vosaltres sabreu, el quefir és una beguda feta a partir de grànuls immersos en algun tipus de líquid, ja sigui llet com sucs de fruita, o inclús aigua. Fins i tot en el cas del kefir de llet, el procés de fermentació que experimenta redueix la quantitat total de lactosa present a la beguda. Per tant, és una beguda que inclús si es fa amb llet pot ser adequada per gent que pateix intolerància a la lactosa, tot i que val a dir que no hi ha estudis que avalin aquesta hipòtesi.

Per què la gent beu quefir

Hi ha molts avantatges que el kefir pot oferir. Per una banda, és una beguda fermentada, el que significa que n’obtindrem molts bacteris (considerats bons pel nostre organisme). De fet, aquests bacteris alimentaris són essencials per a mantenir una salut intestinal òptima. Amb l’estil de vida que acostuma a haver-hi a l’actualitat, normalment no assolim els bacteris necessaris de la dieta del dia a dia. Amb el quefir si que repoblem la flora bacteriana del nostre sistema digestiu. I això és especialment bo per a aquelles persones que hagin hagut de prendre o estiguin prenent antibiòtics, ja que aquests solen provocar un desequilibri important al microbioma intestinal.

La forma ideal d’incorporar el quefir a la vostra dieta és fer-ho de manera gradual. D’aquesta manera, sabreu exactament què us passa i si el vostre sistema digestiu està a l’altura de poder digerir-lo correctament. Si no és així, podeu acabar experimentant molts efectes secundaris no desitjats que hauríeu pogut evitar.

Quins són els perills de beure quefir

El kefir és una beguda fermentada, cosa que significa que és probable que causi els mateixos efectes secundaris que altres aliments i begudes fermentats poden tenir en algú que no els pugui prendre. Si el vostre sistema digestiu no pot gestionar el quefir, és possible que experimenteu una sèrie de “danys” habituals que van des de rampes fins a inflor i, en alguns casos, fins i tot diarrea. 

En particular, podríeu patir:

  • Mal de panxa,
  • Rampes,
  • Restrenyiment,
  • Diarrea
  • Batecs cardíacs irregulars.

A més, no hauríeu de consumir Kefir si:Teniu diabetis: un dels majors problemes associats al kefir té a veure amb els efectes que pot tenir sobre els nivells d’insulina del cos . Segons un estudi , es va comprovar que el kefir era un aliment de GI baix o moderat. El problema és que tenia una puntuació alta d’insulina, per tant, beure kéfir pot disparar la insulina a la sang fins a nivells molt perillosos, especialment per a persones amb diabetis, comparable a la ingestió de pa blanc. Això es pot agreujar encara més amb el quefir envasat, ja que molts fabricants intenten emmascarar el sabor i el gust de la beguda afegint-hi sucre també. Tot seguit, això acaba provocant un augment de la resposta a la insulina.

Teniu un sistema immunitari compromès o debilitat. No heu d’intentar beure quefir si teniu un sistema immunitari compromès. Els bacteris presents en el quefir seran bons per a aquells que tinguin defenses immunes que funcionin correctament, però en cas contrari, si el sistema immunitari es veu compromès per una malaltia o trastorn congènit, el millor és evitar-ne el consum.

Preneu medicació: les persones que prenguin medicaments, no haurien d’utilitzar el quefir sense consultar abans al vostre metge i hagi pogut descartar qualsevol interferència.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: