Teràpia d’andulació - Farmacèutica online

Teràpia d’andulació


Desfer-se del dolor crònic per vibracions i calor infraroja és possible?

Cada vegada hi ha més fisioterapeutes que ofereixen teràpia d’andulació per alleujar el dolor crònic. ¿Sabeu en què consisteix?.

Aquest tractament es fa amb un matalàs de massatge especial. Durant 15 a 30 minuts s’utilitza un programa de vibracions polsants variables i radiació infrarroja que emet calor profunda. La teràpia d’andulació s’utilitza, entre altres coses, per persones que pateixen d’artrosi, artritis reumatoide, mal d’esquena, fibromiàlgia, neuropatia i osteoporosi.

Què és exactament la teràpia d’andulació?

L’andulació és una teràpia biofísica que s’utilitza des de fa més de deu anys per alleujar el dolor crònic. El mecanisme d’acció es basa en una combinació de vibracions alternes i polsants i radiació infraroja que emet una potent calor. Aquesta calor permet que les vibracions penetrin més profundament en els teixits. Tot i que es puguin sentir les vibracions a tot el cos, es poden tractar parts específiques del cos mitjançant múltiples programes. Depenent dels símptomes, el fisioterapeuta pot augmentar l’efecte al coll, a les espatlles o a l’esquena.

Durant el tractament, cal estirar-se horitzontalment sobre un còmode matalàs d’anul·lació. Cada sessió dura de 15 a 30 minuts. Es necessiten diversos tractaments en un període curt per alleujar els problemes de dolor d’una manera sostenible. Alguns fisioterapeutes informen al seu lloc web que la teràpia d’anul·lació té un bon resultat per al 80% dels clients.

Quin és l’efecte de la teràpia d’andulació?

La teràpia d’andulació es basa en els cinc principis biofísics bàsics. Aquest tipus de ciència es tracta d’estimular la capacitat d’autorecuperació del cos humà. El primer principi és donar un “impuls energètic” a les cèl·lules. Les vibracions del matalàs generen corrents elèctriques que afavoreixen la producció d’ATP (adenosina trifosfat). Aquesta molècula augmenta la quantitat d’energia de les cèl·lules, cosa que millora la salut general.

El segon efecte de l’andulació és la creació de senyals positius que desplacen els senyals de dolor negatius. El cervell capta aquests senyals positius per tal que disminueixi el dolor. A més, la teràpia d’andulació estimula la producció dels analgèsics propis del cos, les endorfines.

La combinació de vibracions i calor infraroja millora la circulació del cos. Com a resultat, es poden transportar grans quantitats de nutrients i materials de construcció a les cèl·lules del cos.

Una funció important de l’andulació és activar el flux limfàtic. Això garanteix un sistema immunitari més estable, ja que els productes de rebuig i els agents patògens es poden eliminar de manera més ràpida i completa.

Finalment, la teràpia d’andulació és relaxant per al cos i la ment. Això proporciona una sensació de benestar després d’un tractament.

Teràpia d’andulació, tractament vibracional per reduir centrímetres

Actualment també hi ha centres que fan servir la teràpia d’andulació com a mètode per aprimar. La combinació de vibracions i calor per infrarojos permet reduir uns quants centímetres i és ideal pera a combinar amb altres tipus de terapies o dietes per aprimar. De fet s’utilitza aquest tipus de terapia, sobretot, per zones on s’acumula el greix.

Què n’opina la ciència sobre la teràpia d’andulació?

Tot i que la teràpia d’andulació s’ha ofert com a tractament addicional per al dolor crònic durant uns deu anys, pràcticament no s’ha fet cap investigació científica. Els escèptics argumenten que aquesta combinació de vibracions mecàniques i calor infraroja té el mateix efecte que un bany calent o un massatge.


El professor Pierre Lievens, professor de la Universitat Lliure de Brussel·les, va estudiar els efectes de les vibracions, l’infraroig i la calor en ratolins. Va concloure que amb l’estimulació permanent dels mecanosensors, un mecanisme del cos que percep estímuls, s’alliberen més endorfines. Això té un efecte inhibidor sobre la transferència d’estímuls del dolor a través de les vies nervioses. Troba plausible que les micro-corrents generades per l’andulació puguin arribar a les antenes carregades elèctricament al nivell de les membranes cel·lulars. Això estimula la producció d’ATP, que millora el metabolisme a nivell cel·lular.

Basant-se en la seva investigació, Lievens conclou que l’andulació és més eficaç per promoure el transport limfàtic que el massatge. Amb menys de 6 minuts d’andulació no va trobar cap efecte positiu en la millora del flux sanguini. Amb una estimulació més llarga, va poder observar un augment significatiu de la circulació sanguínia.

Contra la obesitat

Aquelles zones del cos on s’acumula el greix i no hi ha forma de treure’l es veuen beneficiats dels efectes positius d’aquesta terapia. S’aconsegueix dividir els nòduls de greix per a que després sigui més fàcil poder eliminar-los. D’aquesta forma ens podem desfer del greix acumulat i aprimar.

Andulació, tractament indicat per eliminar el greix localitzat. Centre Raquel Cabo, Valencia.

Andulació: paga la pena o no?

La investigació del professor belga només mostra l’efecte de l’andulació en ratolins. Mai s’ha examinat si les persones poden experimenten el mateix efecte. El fet és, però, que cada vegada més fisioterapeutes ofereixen teràpia d’andulació. I l’opinió general dels pacients que en fan ús és favorable. Tot i no haver-hi estudis concrets sobre aquesta terapia i els seus efectes.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: