Millors desinfectants de mans - Farmacèutica online

Millors desinfectants de mans

El desinfectants de mans representen la solució més eficaç per higienitzar les mans quan ens trobem fora de casa i per minimitzar la possibilitat de contagi de virus, gèrmens i bacteris que es troben a les superfícies amb què entrem en contacte cada dia.

Quants objectes toquem cada dia? Amb quants dispositius tecnològics entrem en contacte cada dia? Tot plegat cobert de microorganismes, que no podem veure a simple vista però que hi són .

D’aquesta manca de consciència, sorgeix, doncs, la desatenció de tocar-se contínuament la cara amb les mans, oblidant-nos que en realitat, ens estem “autoinfectant”. Les mans són, en cert sentit, el que permet que la gran majoria dels diversos virus i bacteris amb els quals entrem en contacte arribin a punts vulnerables com:

 • Boca;
 • Nas;
 • Ulls .

L’ús d’un gel desinfectant pot fer molt per protegir-nos d’aquests contactes. Ens permet crear una protecció que aquests microorganismes no poden superar i viure.

Tant si es tracta d’un tipus d’higienitzant que s’utilitzi per les mans com per a netejar superfícies, tenir sempre un desinfectant amb vosaltres us pot ajudar molt a protegir-vos dels gèrmens i de les malalties que comporten. Tampoc cal tornar-se paranoic però si anar fent ús d’aquests productes al llarg del dia.

Tot i això, no tots els desinfectants són igual d’eficaços o segurs d’utilitzar. Si voleu saber quines funcions han de tenir els desinfectants antivirals d’alta qualitat, seguiu llegint aquest article.

  

Com funcionen els desinfectants antivirus?

En primer lloc, és important explicar com funcionen els desinfectants antivirals. Són composicions químiques que creen entorns en què els microorganismes, com ara virus i bacteris, no poden sobreviure durant un cert temps des del moment de l’aplicació.

Com ja us he dit, al mercat hi ha diferents tipus de substàncies desinfectants, adequades per a mans, superfícies o inclús alguns de polivalents. El que tenen en comú aquests diferents tipus de productes és el mecanisme subjacent que els permet dur a terme la seva acció sobre microorganismes nocius que són capaços de neutralitzar.

De fet, tots els desinfectants actuen segons un procés d’ oxidació cel·lular és a dir, són capaços d’eradicar gèrmens i bacteris de dues maneres:

 1. En destruir la paret cel·lular;
 2. En intervenir directament sobre el seu metabolisme.

Ja sigui un esprai desinfectant o un gel antivirus tots han de tenir la presència d’un cert percentatge d’alcohol, una de les substàncies més efectives per contrarestar els gèrmens, els bacteris i els virus.

En el següent paràgraf, us detallo quines han de ser les característiques d’un producte desinfectant de mans.

Quines característiques hauria de tenir un desinfectant de mans antiviral?

Un desinfectant de mans antiviral ha de tenir un cert conjunt de característiques per ser eficaç en la neutralització de virus i bacteris.

No tots els desinfectants tenen la mateixa formulació, és cert. Però això no vol dir que la seva qualitat i eficàcia estiguin afectades. Dit això, el que sí han de contenir per a ser eficaços és:

 • Una quantitat d’alcohol d’almenys el 70%;
 • Propietats emol·lients;
 • Formats reduïts i compactes, fàcils de portar sempre amb vosaltres.

Un producte desinfectant de mans ha de contenir alcohol d’ almenys el 70%, perquè aquesta és la quantitat mínima per garantir una eliminació segura de virus i bacteris. L’alcohol pur no és tan eficaç i deshidrata la pell sense atacar realment els patògens. S’evapora massa ràpid i no té temps d’actuar.

Per a això, s’afegeixen emol·lients: per fer el producte més viscós, de manera que la pell es mantingui hidratada en el punt d’aplicació i l’alcohol ataqui els microorganismes de manera efectiva. També ajuda el producte a persistir més temps, augmentant el temps en què la seva protecció és efectiva.

Finalment, els desinfectants de mans estan pensats per utilitzar-se fora de casa, quan no teniu l’opció de rentar-vos les mans. Poder transportar-lo fàcilment és, per tant, una qualitat important, essencial per poder utilitzar-los quan més es necessiten. Sembla una ximpleria però és crucial.

Spray per superfícies: quan els podem fer servir?

L’ús d’un bon desinfectant de mans és una manera excel·lent de mantenir allunyades les malalties més freqüents, com la grip, i les més perilloses, com el coronavirus o la pneumònia.

Però no és l’únic que cal fer. Higienitzar superfícies i objectes que fem servir pot ser igual d’eficaç en determinades circumstàncies.

Es poden evitar nombroses possibilitats de contagi desinfectant objectes que s’utilitzen cada dia, com ara:

 1. Telèfons mòbils o ordinadors;
 2. Roba;
 3. Eines o claus de treball;
 4. Bosses o motxilles;
 5. Taules o escriptoris;
 6. Armaris o altres mobles;
 7. Terra

No obstant això, quan s’utilitza aquest tipus de desinfectant, és important recordar algunes normes de seguretat importants, per no fer més mal que bé a la seva salut.

Airejar bé les habitacions on s’aspira el desinfectant per polvorització o s’utilitzen líquids amb un cert grau de volatilitat és un exemple important.

Com triar el millor gel desinfectant de mans a la farmàcia

És molt important tenir sempre desinfectant de mans, especialment a l’hivern, una temporada en què és més fàcil ser víctima de la grip. I ara més amb la COVID.

Sens dubte, l’elecció d’un gel desinfectant de mans s’ha de guiar per quines són les vostres necessitats i requisits. Però per triar un gel o un altre tipus de producte desinfectant que vulgueu comprar, també heu de tenir en compte:

 • El grau d’alcohol, per saber fins a quin punt és agressiva la substància;
 • La durada de l’eficàcia, de vegades mesurable en hores;
 • Substàncies presents a la composició, per a persones que pateixen al·lèrgies;
 • Temps d’aplicació necessari per a un ús correcte;
 • Format del producte, que pot presentar-se en forma de gel, esprai o fins i tot algunes tovalloletes.

Ara que ja sabeu tot el que cal saber desinfectants antivirus, podreu defensar-vos millor de tots els virus i microorganismes nocius.

Protegiu-vos dels virus i altres microorganismes nocius amb un bon desinfectant antivirus, per poder gaudir cada dia amb tranquil·litat.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: