Què és la blefaroplàstia? - Farmacèutica online

Què és la blefaroplàstia?

Abans i després d’una pacient que es va fer una blefaroplàstia superior amb l Dr. José Nieto

La blefaroplàstia és la cirurgia de rejoveniment de les parpelles. Normalment es fa quan les parpelles es veuen caigudes, amb pell que penja o inclús si impedeix veure-hi correctament. Pot afectar les parpelles superiors (blefaroplàstia superior), inferiors (blefaroplastia inferior) o ambdues (en aquest cas parlem de blefaroplàstia completa). Aquesta operació de parpelles permet eliminar l’excés de múscul, greix i teixits del revestiment. De fet hi ha gent que s’ho fa només per estètica, per tornar a tindre “els ulls macos de quan eren més joves”… El resultat és un aspecte més jove i fresc i en segons en quins casos pot ajudar a veure-hi millor.

En què consisteix la blefaroplàstia?

Normalment, la blefaroplàstia es fa amb anestèsia local, tot i que en algunes ocasions o en alguns centres fan servir sedants o anestèsia general. En la parpella superior, la incisió es col·loca al nivell del plec de l’ull de manera que sigui invisible quan tenim els ulls oberts i s’estèn lleugerament cap al costat, sobre la pell de la parpella. En la parpella inferior, la incisió es troba just a sota de les pestanyes, però avui dia ho fan de forma gairebé inapreciable. Es podria dir que si es fa bé, per professionals que saben el que es fan, ningú podria apreciar a simple vista que algú s’hagi operat les parpelles. En cas que s’hagi fet servir anestèsia local es dona l’alta el mateix dia. Si s’ha fet servir anestèsia local caldrà esperar a l’endemà per poder sortir.

Quins són els pros i els contres de la blefaroplastia?

L’ operació de blefaroplastia és una de les intervencions de rejoveniment més sol·licitades en estètica perquè és capaç, només amb petites incisions i una curta convalescència, de canviar completament l’efecte global de la mirada. Si no es realitza correctament, la blefaroplàstia pot deixar els ulls més rodons del que eren al principi. Per això és important escollir bé el centre on es farà l’operació. Recordeu sempre buscar, preguntar e informar-vos bé del centre i els professionals on anireu a fer-vos qualsevol intervenció.

La blefaroplàstia és una cirurgia dolorosa o perillosa?

La blefaroplàstia no és dolorosa ni perillosa, però tanmateix no deixa de ser una intervenció quirúrgica i, per tant, requereix preparació, professionals competents i un entorn adequat. Com acostuma a passar en les intervencions quirúrgiques, els dies posteriors a l’ operació de blefaroplastia s’ha de seguir una teràpia amb antibiòtics.

Quan s’acostuma a fer la blefaroplàstia?

El radi més ampli de persones que entren en un quiròfan per operar-se les parpelles està format per dones i homes de 35 a 40 anys, amb els ulls caiguts i amb flacciditat i/o excés de teixits a la zona periorbital. Tot i que la blefaroplàstia es considera generalment una intervenció “anti-envelliment”, també hi ha joves que se la fan, fins i tot menors de 30 anys, que tenen dipòsits de greix semblants a les bosses. En aquests casos, es pot considerar la blefaroplàstia transconjuntival (sense exèresi cutània).

Els punts s’eliminen de mitjana al cap de 3 o 6 dies, depenent de com cicatritzi la persona les ferides. A partir d’aquest moment es poden tornar a maquillar els ulls, abans no. Els hematomes o l’ inflamació desapareixen completament en 7 o 15 dies.

S’ha de fer alguna cosa abans de l’operació?

Quan algú s’ha de sotmetre a una blefaroplàstia, cal que es faci primer un anàlisis de sang i un electrocardiograma. També haurà de fer primer una visita a l’anestesista i s’haurà de fer una radiografia de tòrax. Si tot és correcte llavors ja podrà procedir a operar-se.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: