Per què la gent viu en cases prefabricades de fusta - Farmacèutica online

Perquè cada cop hi ha més gent que opta per viure en cases prefabricades de fusta?

No sé si us haureu fixat però les ventes de cases prefabricades està pujant cada cop més, cosa que fa uns anys era impensable. Això és una cosa que m’ha cridat l’atenció i he estat buscant el perquè d’aquest fet. I la veritat és que he trobat vàries respostes..

Una d’elles és la més evident i és que si tens un solar, és molt més econòmic que no pas comprar una casa ja feta. Si no canvien les coses, els preus dels habitatges estan pels núvols des de fa massa temps, i per això surten altres alternatives que intenten evitar aquest problema. Però els diners no sempre són el més important, o si més no, l’únic important que trobem en aquesta elecció.

Vegem què més atrau a la gent que es decideix a fer aquest tipus d’inversió:

És ideal per poder sentir la frase “Home sweet home”

Les cases prefabricades de fusta ofereixen el millor aïllament tèrmic i acústic i permet gaudir al màxim de tota l’harmonia de la casa. Cosa que no acostuma a passar amb les cases comuns.

Aquest tipus de cases es construeixen amb panells que absorbeixen bé les ones acústiques, és a dir, els sorolls de l’exterior. I a més a més a més fan possible obtenir temperatures ideals en qualsevol època de l’any. Per tant representa un estalvi energètic tant a l’estiu com a l’hivern.

Ens dóna benestar

Construir una casa de fusta significa triar un material que ofereixi un benestar vital i únic, gràcies a les seves propietats transpirables que regulen la humitat natural de la casa, millorant l’aïllament i la ventilació. A vegades no hi pensem en aquests petits detalls que després, en el dia a dia, ens poden afectar en gran mesura: al·lèrgies, la humitat cala als óssos donant problemes a la llarga, etc.

Els materials i les tecnologies utilitzades permeten obtenir nivells òptims d’humitat i intercanvi d’aire constant. Tot això contribueix a un entorn saludable i confortable. Això sí, no totes les cases de fusta valen ni qualsevol fabricant. Totes aquestes coses s’han de preguntar i tenir en compte en el moment de fer el pas de comprar una casa.

És ecològic

Les cases prefabricades de fusta utilitzen materials ecosostenibles i això ajuda a protegir i salvaguardar el medi ambient, fent que els residus siguin gairebé nuls.

La fusta, natural i renovable, és un dels materials que s’utilitzen en els projectes de construcció ecològica. Però com he dit abans, no tot s’hi val. Cal fixar-se en que els fabricants compleixin els certificats PEFC (Programa per a l’aprovació dels sistemes de certificació forestal) que subministren matèries primeres procedents de boscos gestionats de manera ecosostenible.

És beneficiós i ràpid

La relació qualitat/preu i la rapidesa de construcció són dos altres avantatges que fan que la gent opti per construir una casa prefabricada de fusta, en comparació amb la construcció d’una casa tradicional.

És innovador

Una casa prefabricada de fusta respon a les demandes del futur, cada vegada més atenta a l’obtenció d’eficiència energètica, ecosostenibilitat i models d’habitatges totalment personalitzables.

Els paquets d’aïllament que s’insereixen a les cases prefabricades de fusta permeten un estalvi energètic important, limitant significativament els costos necessaris per escalfar i refrigerar la casa en diferents estacions de l’any. Tot i que això és diferent en cada empresa que es dedica a fabricar cases de fusta, per tant, cal valorar-ho molt bé abans de fer qualsevol pas. Pot suposar una diferència enorme d’estalvi d’energia per la resta de vida de la casa o bé al contrari. Aquest, per a mi, és un dels punts claus per escollir qui farà la casa dels nostres somnis.

Aquest tipus de construcció de fusta també permet crear arquitectures lliures amb grans obertures que permeten augmentar la il·luminació i personalitzar el projecte en funció de les opcions dels qui construeixin la seva llar.

Són molt segures

Al contrari del que podríem pensar, una casa prefabricada de fusta garanteix un millor rendiment en cas de terratrèmol i incendi que les cases tradicionals.

Les estructures de fusta són especialment adequades en zones sísmiques tant perquè la fusta és un material homogeni que funciona bé tant en compressió com en tracció, com perquè la fusta genera estructures lleugeres sobre les quals l’acció sísmica és menor. La relació força / pes, d’aquesta manera, és més gran.

La fusta és un bon material de construcció que també reacciona bé en cas d’incendi. És veritat que, sotmès a una flama oberta, comença a cremar, però un cop arriba a una temperatura determinada, el procés de carbonatació de la capa més externa pren el relleu per protegir la part més interna, que dura més temps. Per això, el col·lapse del foc és una probabilitat remota en les estructures de fusta, a diferència del que passa en les estructures tradicionals. A més, la baixa conductivitat tèrmica del material permet que la fusta actuï com a protecció dels connectors i sistemes metàl·lics inserits a les estructures, cosa que la fa encara més segura.

Permet fer cases amb més espai

L’ús de fusta per construir una casa prefabricada permet obtenir una superfície habitable més gran que les cases tradicionals, amb l’avantatge de poder dur a terme projectes més creatius i ambiciosos.

Les parets de les cases de fusta tenen gruixos inferiors a les que s’utilitzen en la construcció tradicional de maçoneria i formigó armat (amb el mateix rendiment). Això permet tenir, amb el mateix volum final, més superfície a l’interior de l’edifici.

Duren molt de temps

Actualment les cases de fusta prefabricades acostumen a fer servir materials orgànics tractats que ajuden a enfortir la fusta i fer-la resistent davant de les radiacions solars, els fongs, la humitat e inclús els insectes. Però insisteixo, són coses que no tots els fabricants fan, i que s’han de tindre en compte quan un es vol comprar una casa que vulgui fer servir tota la vida. El tipus de fusta que es faci servir és molt i portant però també ho és el tipus de tractament que es faci d’aquesta fusta (l’impregnació i la pintura)

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: