L'ús perllongat de mascaretes afecta a la nostra pell - Farmacèutica online

L’ús perllongat de mascaretes afecta a la nostra pell

woman wearing face mask
Photo by Anna Shvets on Pexels.com

Per reduir el risc d’infecció per SARS-CoV-2 hem de portar mascaretes cada dia i, en alguns casos, durant moltes hores. Sigui quin sigui el tipus de mascareta que fem servir (quirúrgica, de tela, FFP2, FFP3 amb vàlvula o sense) poden aparèixer diversos problemes a la pell de la cara.

Segons el tipus de pell i les patologies preexistents es pot produir: sequedat, enrogiment, empitjorament de la rosàcia, aparició d’acne, dermatitis, danys per pressió (especialment per a aquells les hem de fer servir en l’àmbit professional).

Avui en dia és indispensable utilitzar aquest tipus de protecció tant per a un mateix com per als altres i, en cas que la nostra pell es vegi afectada per l’ús diari, l’important és tractar-la amb els productes adequats.

Com protegir-se de la sequedat i la irritació que pot provocar la mascareta

Una de les paraules més clicades en aquests temps és MASKNE , un neologisme encunyat a partir de les paraules “mascareta” i “acne”, que indica l’aparició o l’agreujament d’una sèrie de problemes cutanis causats precisament per l’ús de la mascareta.

avui us vull ajudar ensenyant-vos els millors trucs i productes per poder tindre cura de la pell en aquestes circumstàncies en que ens trobem. Primer de tot hem de tenir ben clar 3 conceptes claus:

  • Fer una neteja facial el més suau possible
  • Aplicar productes emol·lients diàriament per reparar la barrera de la pell
  • Utilitzar productes calmants i normalitzadors en cas de patir microinflamacions

Neteja

Per a una neteja delicada, us recomano fer servir productes que puguin purificar, eliminar les impureses, el sèu i el maquillatge, deixant la pell neta i fresca.

Per a pells mixtes, és millor fer servir una textura de gel lleugera que s’activi amb aigua, creant una escuma que elimini residus de maquillatge, sèu i impureses. A poder ser que contingui àcid hialurònic, que proporciona a la pell una sensació d’elasticitat i una bona dosi d’hidratació.

Per a les pells més seques, és millor optar per una llet o una emulsió fluida que netegi suaument, descongestioni i hidrati la pell. Deixant una agradable sensació de suavitat i respectant plenament la barrera fisiològica i hidrolipídica de la pell.

Per a tots els tipus de pell, fins i tot per a les pells més sensibles, lòpció ideal és una aigua micel·lar. Capta la brutícia i impureses a l’interior de les micel·les, sense atacar la barrera hidro-lipídica natural de la cara. En aquest cas concret, podeu optar per una solució aquosa que contingui un concentrat d’ingredients amb acció desintoxicant i que afavoreixi l’oxigenació i la revitalització de la pell.

NEUTROGENA HYDRO BOOST LIMPIADOR ACQUA GEL 200 ML

NEUTROGENA HYDRO BOOST LIMPIADOR ACQUA GEL 200 ML

Crea una escuma que elimina les impureses, el sèu i el maquillatge. Deixant la pell perfectament net i hidratada.

RILASTIL DAILY CARE LLET NETEJADORA 250 ML

RILASTIL DAILY CARE LLET NETEJADORA 250 ML

Emulsió hidratant i protectora per una neteja diària eficaç i no agressiv, respectant la barrera hidrolípidica de la pell.

SOMATOLINE COSMETIC ACQUA HIDRATANT MICEL·LAR 200 ML

SOMATOLINE COSMETIC ACQUA HIDRATANT MICEL·LAR 200 ML

Solució aquosa micel·lar per a la cara, que elimina suaument el maquillatge, hidrata i calma la pell.

Tractament de normalització

Alguns de nosaltres som més propensos a tindre les impureses a la pell. La presència de sèu en la nostra pell és normal fins a cert punt, ja que crea u a pel·lícula necessària per protegir la pell del medi extern i mantenir-la constantment hidratada. Tot i així, l’acumulació de sèu i suor pot provocar, sobretot en pells mixtes i greixoses, l’obstrucció dels porus i, en conseqüència, l’aparició de punts negres i acne.

Per evitar això cal netejar-se la cara amb els productes més adequats, tal com us he comentat abans, i després caldria aplicar-hi una crema hidratant en cas de tindre la pell seca o bé una crema anti-irritació calmant per a les pells sensibles o danyades, també excel·lent com a base de maquillatge.

Per a pells greixoses amb imperfeccions, podeu escollir un tractament integral “3in1”, una crema lleugera i no greixosa que ajudi a atenuar les imperfeccions fins a que desapareguin, deixant la pell neta i matificada.

Per a pells seques i sensibles, podeu optar per un gel d’aigua amb un alt poder hidratant, calmant i desintoxicant, amb una consistència fresca. També és molt adequat per al contorn dels ulls.

Com a aliat per a tota la família, escolliu una crema que es pugui utilitzar en qualsevol ocasió. Una fórmula multifuncional exclusiva que hidrati, protegeixi i repari en un sol gest.

URIAGE HYSÉAC 3-REGUL 40 ML

URIAGE HYSÉAC 3-REGUL 40 ML


Tractament global per a pells grasses amb imperfeccions.

AVÈNE HYDRANCE AQUA GEL HIDRATANT 50 ML

AVÈNE HYDRANCE AQUA GEL HIDRATANT 50 ML


Tractament tot en un tractament: hidratant, calmant, desintoxicant. S’utilitza com a tractament diari, contorn d’ulls, i com a mascareta per la nit.

FILORGA CREMA UNIVERSAL 100 ML

FILORGA CREMA UNIVERSAL 100 ML


Un veritable aliat per a tota la família, aquesta crema es pot utilitzar en qualsevol ocasió.

Tractament de nit regenerador

Per acabar el dia i revitalitzar la pell cansada, és recomanable repetir petits gestos per netejar a fons la pell i preparar-la per a un son reparador.

Després de netejar la cara suaument, apliqueu un tònic que contingui sulfat de zinc. És astringent, suavitzant i us calmarà les irritacions superficials de la pell.

Dues vegades a la setmana es recomana l’ús duna màscara enriquida amb argiles minerals , que elimini l’excés de sèu, redueixi la visibilitat dels porus i les impureses. Només cal aplicar una capa fina, deixar que s’assequi durant 3-5 minuts i després esbandir-la amb aigua.

En situacions particulars, l’ús prolongat d’equips de protecció pot causar danys més evidents a la cara. El personal sanitari, per exemple, va destacar aquest problema, lligat precisament a la pressió que exerceix la mascareta a la cara. De ben segur n’heu vist algunes fotos a la xarxa de metges i infermeres amb les cares marcades per les mascaretes.

El frec de la mascareta amb la pell, especialment per les pells sensibles, pot causar enrogiment de la pell, abrasions i dermatitis de contacte. De fet és molt comú que surti en zones com la barbeta, les galtes, el contorn dels llavis, el pont del nas i darrere de les orelles. En aquests casos es bo que abans d’anar a dormir estimulem la regeneració cel·lular per restaurar la pell danyada. Podem fer servir una una crema que alhora calmi i afavoreixi la reestructuració epidèrmica de la pell fràgil, gràcies a l’acció d’extractes d’òxid de civada i zinc, per exemple. De manera preventiva, també podeu pensar a utilitzar una crema que us faci de barrera abans de posar-vos la mascareta, ajudarà a reduir la fricció i a mantenir la irritació a ratlla.

LA ROCHE-POSAY SEROZINC. TÒNIC 150 MLEl serozinc és una solució suavitzant i calmant de sulfat de zinc. Neteja les irritacions superficials de la pell.

VICHY MASCARETA MINERAL ARGILA PURIFICANT

VICHY MASCARETA MINERAL ARGILA PURIFICANT


Mascareta enriquida amb argiles minerals. Elimina l’excés de sèu, redueix la visibilitat dels porus i les impureses. Per a pells mixtes i greixoses.

A-DERMA DERMALIBOUR + CREMA 50 ML

A-DERMA DERMALIBOUR + CREMA 50 ML

Essencial per tractar petits problemes diaris, és a dir, quan la pell tendeix a “enrogir-se, picar i tibar”.

A-DERMA DERMALIBOUR + CREMA BARRERA 100 ML

A-DERMA DERMALIBOUR + CREMA BARRERA 100 ML

Ajuda a protegir la pell irritada durant molt de temps de le agressions externes, tant per a ús domèstic com professional.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: