Nàusees durant l’embaràs? 5 consells que potser no coneixeu

Nàusees durant l’embaràs? 5 consells que potser no coneixeu

Dona embarassada sobre la sorra blanca
Photo by Iamngakan eka on Pexels.com

Les nàusees són un dels símptomes més freqüents de l’embaràs. Hi ha moltes dones que pateixen aquest trastorn durant l’embaràs, sobretot al començament de la gestació.

En alguns casos s’associa amb vòmits i pot estar més present durant les primeres setmanes. Pot durar uns mesos, però també ser constant fins al part.

Normalment passa al matí, però de fet es pot donar a qualsevol hora del dia.

Vegem 5 bones pràctiques per combatre-la.

Gingebre contra les nàusees

El gingebre és molt útil per reduir els símptomes, com ara nàusees i vòmits. Gràcies a les seves excel·lents propietats, aquesta preciosa arrel permet contrarestar les nàusees gràcies al seu sabor i aroma particulars. Es pot prendre confitat o utilitzar-lo en infusions i decoccions, tenint cura de no anar més enllà de la dosi màxima recomanada de 2 grams al dia.

Magnesi

Una altra solució contra les nàusees és la ingesta de magnesi, ja que equilibra les hormones i relaxa el cos i la ment, reduint també la fatiga i l’estrès. Els cereals integrals i alguns llegums com els pèsols i les mongetes són excel·lents fonts.

Òbviament, el magnesi en forma de suplements només s’ha de prendre sota estricta supervisió mèdica.

Cítrics

Un altre remei que podem trobar és mastegar una falca de llimona, mandarina o toronja, o, fins i tot utilitzar-les per preparar infusions i decoccions.

Activitat física

Moure’s una mica després de menjar, o fins i tot fer un simple passeig, pot afavorir la digestió i ajudar a sentir aquella mínima sensació d’esgotament al vespre que us permetrà descansar millor. A més, una caminada ràpida de 15 minuts ajuda a la producció d’endorfines del cos i a combatre les nàusees.

Hàbits alimentaris

En general, és important menjar poc i sovint mantenir un bon nivell de sucre en la sang: per tant, trieu aliments secs, com ara galetes o pa.

Durant els àpats és bo decantar-se pels aliments lleugers i eliminar els aliments fregits, grassos, picants i que augmentin la sensació de nàusees.

Igualment important és prendre sucs i batuts de fruites, que mantenen un bon nivell de sucre en la sang, i evitar les begudes amb cafeïna.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: