Com recuperar l'energia: grip/COVID - Farmacèutica online

Com recuperar l’energia: grip/COVID

Comprar aliments adequats per tindre més energia després de la grip o COVID
Comprar aliments adequats per tindre més energia després de la grip o COVID

Quan ens enfrontem i superem malalties estacionals, grips i altres malalties víriques greus, com SarsCov2, el físic inevitablement surt debilitat i és fàcil preguntar-se com recuperar l’energia: grip/COVID.

Després de passar uns dies de febre alta, dolor als músculs i als ossos, mal de cap, tos i secreció nasal, podem pensar que el pitjor s’ha acabat definitivament. Però un cop curats, el cos necessita una mica més de temps per recuperar la vitalitat i la forma que tenia abans de la malaltia.

La sensació d’estar sense energia i sentir-se feble es pot remeiar fàcilment: requereix temps, una mica de paciència i, sobretot, una cura petita però fonamental.

Vegem com recuperar l’energia vital després de formes suaus de COVID i grip i tornar a la forma màxima en el menor temps possible.

Com recuperar l’energia: grip/COVID

Després de superar una grip greu o una infecció vírica de certa importància, el cos sempre estarà una mica més dèbil del que sol estar.

És inútil forçar la recuperació i esperar tornar a la plena capacitat immediatament. Més aviat, cal planificar una recuperació lenta i gradual, seguint algunes precaucions com:

 • Seguir una dieta sana i equilibrada;
 • Hidratar-se el màxim possible bevent molts líquids
 • Evitar esforços innecessaris;
 • Descansar uns dies i evitar sortir de casa per no arriscar-se a recaure;
 • Prendre suplements específics.

Tant la grip com la Covid-19 representen patologies altament debilitants que deixen durant molt de temps seqüeles físiques, com fatiga i debilitat, però també psicològiques.

Podem trigar fins a un parell de mesos a curar-nos de formes greus de Covid, durant els quals s’experimenten els símptomes típics de convalescència, com ara atròfia, debilitat i dificultats respiratòries.

Per tant, cal dedicar tot el temps necessari per entendre com recuperar l’energia física i tornar a la vida quotidiana.

Com recuperar l’energia: grip/COVID: quins són els aliments més adequats?

Entre les mesures més importants per recuperar l’energia perduda i accelerar la recuperació després de qualsevol malaltia, hi ha la nutrició. Teniu un article en francès de la web La Santé par la nutrition, molt ben explicat, on podreu veure un recull de consells sobre aliments en temps de Covid.

La dieta que s’ha de seguir ha de ser el més sana, equilibrada i nutritiva possible però, alhora, lleugera, sobretot en els casos en què la febre ha estat acompanyada de trastorns gastrointestinals.

Per recuperar l’energia ràpidament mitjançant l’alimentació n’hi haurà prou amb afegir aquests aliments a la dieta:

 • Aliments frescos, com ara fruites i verdures de temporada
 • Carbohidrats complexos fàcils de digerir (arròs, patates i pasta);
 • Carn i peix magres;
 • Llegums i altres fonts de proteïnes, com ara productes lactis i ous
 • Aliments baixos en greixos.

També s’hauria d’optar per un tipus de cuina senzilla, evitant els plats excessivament elaborats i abundants, per no forçar massa el metabolisme del cos.

Un altre consell és beure molts líquids, en forma d’aigua, sucs de fruita, brou, te i tisanes, millor si són calents o a temperatura ambient, per garantir al cos una correcta hidratació.

Manca d’energia física i mental: macronutrients essencials per al cos


Anant encara més en detalls sobre com recuperar l’energia després de la grip mitjançant la nutrició, hi ha alguns macronutrients essencials que cal prendre per reequilibrar un organisme debilitat per la malaltia.

Vitamines, minerals i antioxidants són només algunes de les substàncies que ens poden ajudar a recuperar-nos dels efectes posteriors de la grip. Concretament, el que no hauria de faltar a la “dieta post-malaltia” són:

 • Probiòtics, per reequilibrar la flora bacteriana intestinal;
 • Sals minerals, com potassi, magnesi, coure i ferro, útils per contrarestar l’esgotament i la fatiga;
 • Vitamines del grup B, essencials per recuperar la força després de les infeccions i essencials per enfortir el sistema immunitari;
 • La vitamina C, que ajuda a enfortir el sistema immunitari debilitat per la malaltia i a accelerar el procés de curació;
 • La vitamina E, que te un alt poder antioxidant i protegeix contra l’envelliment cel·lular fent que les nostres defenses del sistema immunitari siguin més fortes.
 • La vitamina D també és un valuós aliat perquè la resposta immune a les infeccions sigui més ràpida i eficaç, reduint així la durada i la intensitat dels símptomes.

Fatiga física i mental: quins suplements prendre?

Per a una recuperació més ràpida i eficaç, a més d’una bona nutrició, sovint s’aconsella utilitzar suplements que permetin proporcionar al cos debilitat les quantitats adequades dels nutrients que s’han esmentat anteriorment.

De fet, un suplement multivitamínic pot ser una ajuda més que vàlida per acompanyar una dieta sana i adequada, per garantir que el curs postgripal sigui el més curt possible.

Els suplements especialment adequats per prendre en aquestes sircumstàncies són:

 • Un multivitamínic que inclogui totes les vitamines essencials per al cos en les quantitats diàries recomanades; per això cal mirar que contingui les vitamines que he esmentat abans i amb una dosi diari recomanada adequada (CDR). Això ho podeu veure en les etiquetes dels productes que compreu.
 • Un Multimineral, que aporti tots aquells nutrients fonamentals per evitar deficiències de minerals necessaris. Us dic el mateix que en el cas dels multivitamínics. De fet, avui dia normalment ja van en un sol producte, tant multivtamínics com multiminerals.
 • Ferments làctics i enzims digestius, per donar suport al funcionament del metabolisme i mantenir les defenses immunes;
 • Gelea reial, un excel·lent tònic ric en vitamines, sals minerals i tots els nutrients presents a la natura, és a dir, lípids, hidrats de carboni, proteïnes i enzims;
 • Un suplement basat en Echinacea, un immunostimulant apte també per a nens.

Recordeu que abans de prendre res heu de consultar sempre a un professional ja sigui el vostre metge com farmacèutic.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: