5 valors per cuidar malalts a domicili - Farmacèutica online

5 valors per cuidar malalts a domicili

Mentre a les societats modernes l’esperança de vida augmenta, també són moltes les famílies que, per circumstàncies diverses, no disposen de temps o la capacitat necessària per ocupar-se dels seus membres més grans, malalts o dependents. Els cuidadors de malalts s’han convertit actualment en una professió a l’alça, amb la qual oferir a aquests pacients una atenció professional, sense sortir de la comoditat de la llar.

Estàs considerant recórrer als serveis d’aquests experts en assistència i acompanyament? Aquí tens cinc claus indispensables per a una cura de malalts a domicili de qualitat:

1. Suport emocional

La malaltia, el dolor o la mort són alguns dels majors temors de l’ésser humà, però no tenim per què afrontar-sols. El suport emocional és un dels valors més importants que ofereixen aquests serveis d’assistència i acompanyament. Per això, saber escoltar és una habilitat fonamental per al cuidar malalts a domicili.

Una bona comunicació permetrà el cuidador avaluar l’estat d’ànim del malalt, conèixer les seves preocupacions, les seves inquietuds, els seus interessos … Els experts assenyalen que sentir-se escoltat i comprès és una de les formes més eficaces per reforçar l’autoestima i fomentar el benestar emocional.

2. Actitud positiva

L’optimisme és una altra de les qualitats imprescindibles a l’hora de cuidar malalts. Per molt greu que sigui la situació, el cuidador ha de ser capaç de mantenir una actitud positiva en tot moment, utilitzant tots els recursos al seu abast per ajudar al pacient a conviure amb la seva malaltia de la millor manera possible.

Perquè, si bé és cert que la pèrdua de la mobilitat o el deteriorament de les facultats mentals poden suposar limitacions importants, sempre és possible trobar noves maneres per seguir gaudint de la vida.

3. Implicació vocacional

La cura de malalts, dependents o persones grans és, sens dubte, una professió vocacional, que requereix d’una dedicació plena i un alt grau d’implicació emocional per part del cuidador. Més enllà de les seves tasques terapèutiques, la tasca dels cuidadors de malalts també permet sentir al pacient que sempre estarà acompanyat i atès en tot moment, amb el mateix afecte i paciència amb els que ho faria la seva pròpia família.

4. Qualitat humana

Finalment, encara que no per això menys important, quan parlem de la cura de malalts a domicili l’afecte és un valor vital. A la fi, l’amor és una de les armes més poderoses amb les que compta l’ésser humà per enfrontar-se a les dificultats de la vida.

Els cuidadors acostumats a treballar amb persones grans o dependents coneixen bé el valor d’un somriure, una paraula amable o una abraçada per enfrontar-nos a la malaltia. Perquè, encara que existeixin situacions irreversibles, l’afecte sí que pot ser de gran ajuda per alleujar els seus símptomes, millorar el seu benestar i guanyar en qualitat de vida.

5. Atenció especialitzada, a mesura

Comptar amb els coneixements adequats i l’experiència necessària per a aplicar-los és un requisit indispensable per exercir qualsevol servei d’assistència a domicili, però els cuidadors de malalts també han de ser flexibles, per adaptar el seu pla d’atenció i cures a l’estat físic i mental, les necessitats i les circumstàncies personals de cada pacient, trobant la fórmula més efectiva en cada cas.

Quan sigui necessària una atenció mèdica especialitzada, les infermeres a domicili, com les que pots trobar a Grup MS, també poden representar una excel·lent alternativa, especialment per a aquells pacients que necessiten una supervisió contínua.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: