Guaranà; tònic, estimulant i amb efecte afrodisíac - Farmacèutica online

Guaranà; tònic, estimulant i amb efecte afrodisíac

Alguna vegada heu pres alguna beguda amb guaranà? Sabieu que a més de donar-vos energia també és un potent afrodisíac? Aquesta planta que ara prenem com si res es considerava una planta sagrada per les tribus amazòniques, que la feien servir per millorar la seva vitalitat. De fet hi ha zones que inclús la consideren la planta de la joventut, com ara a Brasil.

Les principals propietats que han estat reconegudes per l’etnomedicina amazònica són: capacitats tòniques, estimulant i amb efecte afrodisíac. Però actualment se li atribueixen altres virtuts a part d’aquestes, i també contraindicacions, que en el món les coses no acostumen a ser només de color de rosa.

Guaranà: propietats

Per la presència de cafeïna, l’efecte del guaranà és similar al del cafè. És a dir, té una acció excitant a nivell cortical que ens potencia l’estat d’alerta i d’atenció, disminuint la sensació de fatiga.

Però no només serveix per aconseguir que estiguem desperts i atents sinó que té altres propietats reconegudes com ajudar a mantenir les artèries netes i amb bona tonicitat, i també contraresta la producció d’hormones responsables de patir depressió en edats avançades.

Cosina germana de la Maca

Es considera, amb raó, un excel·lent afrodisíac. Això es deu gràcies a la seva acció vasodilatadora. Si es pren guaranà en unes dosis adequades és capaç d’augmentar el desig i el vigor sexual. Per això hi ha botigues sexshop on es pot trobar aquest aliment nutricional, igual que ho podem trobar en herbolaris o farmàcies. No ens hauria d’estranyar trobar-la en qualsevol d’aquests llocs.

De fet té un poder afrodisíac similar al que s’atribueix a l’arrel d’una altra planta que potser us sonarà més, la Maca. La pols obtinguda de la seva arrel, tot i estar lliure de cafeïna, té un efecte similar al cafè. La maca també destaca per millorar la sensació de fatiga física i mental, per incrementar la líbido i per les seves propietats energitzants i afrodisíaques.

Guaranà en complements i en begudes

Aquesta planta no s’utilitza només com a complement d’una dieta natural i variada, sinó també en la preparació de begudes energètiques, dirigides especialment a esportistes i estudiants. S’utilitza per millorar la capacitat de resistir treballs físics i en casos de concentració intel·lectual (com ara els estudiants). Així que no li foteu la culpa de tot a les hormones quan els universitaris només pensen en festes i en lligar… :P.

Sovint es recomana també el guaranà com a suplement per accelerar la pèrdua de pes i suprimir la gana. Per això molt cops s’inclou en dietes per aprimar. Sota el control de l’especialista.

Llistat dels efectes més comuns del Guaranà sobre el nostre cos:

  • lleugera excitació;
  • major atenció i concentració mental;
  • percepció reduïda de la sensació de fatiga (sistema nerviós);
  • augment de la freqüència cardíaca (sistema cardiovascular);
  • augment de la secreció gàstrica (sistema digestiu);
  • efecte antidiarreic i lleugerament diürètic (sistema digestiu);
  • es recomana la seva utilització en tractaments d’aprimament (metabolisme corporal).
  • La pols de guaranà conté alguns alcaloides com la guaranina, una cafeïna natural, la teobromina i la teofilina, a més té un alt contingut en potassi, ferro i niacina (vitamina B3).

Trieu el producte adequat: pols de guaranà orgànic

Entre els molts productes que hi ha al mercat, us recomano triar-ne una de qualitat (orgànica).

Guaranà: com s’ha de prendre

Primer de tot he de dir que no hi ha una dosi única i correcta per a tothom. La dosi depen de les necessitats i característiques físiques de cadascú, per això és important l’assessorament del metge. De totes formes, hi ha un varem si el que es vol és millorar el nivell d’energia. En aquests casos es pren una quantitat d’entre 200 i 800 mil·ligrams al dia. Però també té cotraindicacions i no tothom la pot prendre.

No tothom pot prendre guaranà

Per exemple, està contraindicat en cas d’embaràs, lactància o en persones amb al·lèrgica o intolerància a la cafeïna i altres estimulants. Tampoc l’han de prendre nens de menys de 12 anys.

També està contraindicada en cas d’hipertensió, hipertiroïdisme, malalties del cor, o persones que tinguin úlcera gàstrica. De fet, a causa de la seva acció estimulant sobre les mucoses gastrointestinals, és recomanable prendre-la amb l’estómac ple.

És aconsellable no prendre guaranà al vespre, ja que pot induir sobreexcitació i insomni.

És important que si en voleu prendre ho feu sota l’assessorament del vostre metge o d’un expert, ja que una dosi incorrecta i elevada de guaranà pot causar ansietat, alteracions del son, diarrea, nerviosisme i dolor a l’estómac.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: