Acerola: propietats i beneficis de la panacea sud-americana - Farmacèutica online

Acerola: propietats i beneficis de la panacea sud-americana

Bon cap de setmana a tothom! Avui tinc una micona de temps i he decidit que escriuria un article. Per cert, aviat tindré una gateta!!! La petita Punky, l’adoptem perquè s’ha quedat sense mare. Ja sé que això no té res a veure amb l’article però tenia unes ganes enormes de dir-ho :).

Vinga, anem a fer el que toca, parlar de l’acerola, l’escollida del dia. L’acerola (Malpighia punicifolia) és una planta arbustiva, originària de l’Amèrica Central i del Sud, sobretot del Brasil. El fruit homònim d’aquesta planta és molt similar a la cirera, tant que pren el nom de “cirera de Barbados o Brasil”. Tot i això, el seu interior s’assembla molt més a una mandarina que a una cirera, ja que la polpa és de color vermell ataronjat i el gust és amarg.

En els darrers anys, aquesta fruita s’ha estès als mercats europeus perquè té molt bones propietats. La seva concentració elevada de vitamina C, superior a la del kiwi i la taronja almenys 20 o 30 vegades, és el que la fa tan estimada pels europeus.

Però evidentment no conté només vitamina C. També destaca en vitamines B, provitamina A i diversos minerals com ara ferro, calci, fòsfor, potassi i magnesi. A més conté dues vegades l’àcid magnesi i pantotènic de les taronges i gairebé la mateixa quantitat de provitamina A que les pastanagues.

Tot això que he comentat es tradueix en dir que l’acerola és una fruita amb un alt poder antioxidant, tant per a la vitamina C com per la presència de polifenols i carotenoides. Gràcies a les seves propietats, l’acerola és una fruita especialment indicada per prevenir i combatre els símptomes de la grip, el refredat i malalties respiratòries. Generalment és una fruita que estimula el sistema immune i, per tant, està indicada per prevenir i accelerar la curació d’aquest tipus de simptomatologia.

Tots aquests antioxidants també tenen un efecte protector sobre la pell, la retina i la prevenció del càncer, contrarestant els radicals lliures.

També gràcies a l’elevat contingut de vitamina C, l’acerola és una fruita recomanable durant l’embaràs, ja que la vitamina C afavoreix la formació d’àcid fòlic a l’intestí, necessari durant l’embaràs per a la salut i el benestar del fetus.

Conell personal: Un bon hàbit per quan necessitem protecció addicional per al nostre sistema immunitari podria ser menjar acerola per esmorzar. De quina manera? Amb un bon batut elaborat amb llet vegetal, acerola, una poma, un plàtan, gingebre i un grapat de fruita seca. Us animeu?

I si no tenim temps per preparar aquest batut, sempre podem recòrrer als suplements d’acerola. Tot i que personalment recomano que us feu valtros mateixos els batuts o sucs. I si compreu acerola, millor en pastilles que en sucs, els sucs que ja venen preparats contenen masses sucres i edulcorants innecessaris.

Si en compreu en comprimits us recomano la de la casa Nutergia, és masticable i se’n pren només una al dia, amb l’esmorzar.

Conté extracte d’acerola de Brasil que ens aporta Mg, K, Ca, Fe, Vit. B, betacarotens i un 25% de vitamina C natural, amb una alta absorció i assimilació. Però a és a més també té extracte de taronja, amb un 60% de biflavonoides.

Aquest producte, de fet, el recomanen sovint els metges per problemes relacionats amb la oxidació. És a dir, per regenerar la vitamina E oxidada, com a coadjuvant per tractar malalties degeneratives i cadiovasculars, per persones amb cataractes

A més intervé en l’elasticitat del col·lagen, en la formació dels ossos, cartíl·legs i dents, en la curació de ferides (cicatrització)… També participa en l’emagatzematge del ferro en els teixits i en facilita la seva absorció. Per això també és convenient per persones amb anèmia o amb nivells baixos de ferro.

S’ha vist que en el cas dels fumadors, cada cigarreta destrueix 25 mg de vitamina C i les persones fumadores tenen entre un 25 i un 40% menys de vitamina C que els no fumadors, per això convé que en prenguin. Per poder equilibrar de nou la que perden amb cada cigarreta.

En el cas de les al·lèrgies, permet la detox de l’histamina, i això permet reduir els símptomes inflamatoris de l’al·lèrgia.

Permet que l’alcohol es metabolitzi correctament, per això molta gent la fa servir després d’haver begut. Però sincerament, lo seu és no beure, colla de gamberros (amb carinyo). Però fora bromes, l’alcohol millor evitar-lo. Aviam, si voleu prendre una o dues copetes de vi per sopar o una gerra de cervesa per dinar, no passa res, però no us passeu d’aquestes quantitats.

Una altra cosa bona que té és que ens protegeix dels efectes adversos dels medicaments com ara corticoides, àcid acetilsalicílic, anticonceptius…

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: