Si vols cuidar el teu cos, centra't en l'elastina - Farmacèutica online

Si vols cuidar el teu cos, centra’t en l’elastina

La nostra pell necessita que la mimem i la cuidem tan com cuidem la resta del cos. Ens dutxem, ens pentinem a diari, ens rentem les dents…però molts cops descuidem el nostre cos. Com si fos menys important que la resta. Si no hi aportem les cremes adequades el cos perd elasticitat e hidratació, es deteriora, s’arruga, es taca, es torna vulnerable davant els atacs d’agents externs… És important aportar-li allò que necessita, igual que també és important fer exercici per mantenir-lo en forma, turgent, amb tonicitat i amb més resistència. El cos és la màquina que ens porta d’un lloc l’altre durant tota la vida i que ens protegeix dels agents externs, l’hem de cuidar i protegir.

Qui s’encarrega de mantenir el nostre cos en les millors condicions?

L’elastina és la clau de mantenir una bona condició corporal en quant a la pell. Les cremes reafirmants nodreixen, hidraten i protegeixen l’elastina, proteïna produïda pels fibroblasts que, juntament amb el col·lagen, formen la xarxa de suport de la dermis.

Els canvis hormonals, la ingesta de fàrmacs, l’alentiment de la microcirculació i la deshidratació poden comprometre la la capacitat de l’elastina de contraure’s i relaxar-se fent que la nostra pell quedi flàcida, amb arrugues i estries. Les millors cremes per reafirmar seràn aquelles que portin Centella Asiàtica entre els seus components. Personalment he provat bastants cremes, en part perquè m’agrada quan em presentin novetats i en part perquè m’agrada saber del que parlo per després poder recomanar. Sóc el meu propi conillet d’índies.

Us en parlaré d’ aquesta de la casa Postquam, una casa familiar que es dedica a la cosmètica professional desde 1989, ja fa uns anyets. Gràcies a la qualitat dels seus productes s’ha fet un lloc a nivell inclús internacional, de fet es troba present a 70 països, poca broma. Aquí no és tan coneguda, però val la pena que la conegueu. La relació qualitat-preu és immillorable. Té productes bons a preus assequibles. Personalment m’agrada molt aquesta casa. I aquesta crema reafirmant que us dic és una de les meves preferides. A continuació us deixo els principis actius que conté aquesta crema en particular. Així ho podeu jutjar per vosaltres mateixos.

Principis actius:

  • Extracte de centella asiàtica: aquest àcid asiàtic estimula la síntesi de col·lagen i la biosíntesi d’elastina. Proporciona un efecte reafirmant i antiestries pel seu efecte potenciador de l’elasticitat.
  • Extracte de ginkgo biloba: estimula la circulació i combat les varius, a part que potenciar la circulació al cos també millora el seu aspecte i va bé contra la cel·lulitis.
  • Extracte de ginseng: estimula el metabolisme cutani, ideal per combatre els greixos que s’hi acumulen. Tot i que aquesta crema no és un reductor ni crema greixos ni res d’això. No ho confonguem.
  • Extracte de te verd: fa una mica d’efecte peeling i limita el potencial irritant dels altres tipus de peelings que poden fer altres cremes. Això permet treure les capes mortes de pell i que la crema s’absorbeixi millor, és a dir, que es notin més els efectes.
  • Extracte de vid vermella: extracte especial obtingut de les fulles de la vid vermella amb propietats tòniques i antisèptiques, gràcies del seu alt contingut en antocians i tanins. Efecte antioxdiant, antienvelliment.

S’ha de posar dos cops al dia, matí i nit. El tacte pot semblar una mica greixós però en realitat s’absorbeix bé, això si, és una mica pastoseta així que si sou dels que voleu posar-vos la crema en plan ràpid i marxar, millor buscar altres alternatives. Cal fer massatges fins que s’absorbeixi, la qual cosa també és bona pel cos com veureu una mica més endavant al post.

Ara us en deixaré una crema bona i reafirmant per a les persones que tinguin pressa o no els agradi posar-se cremes. La millor reafirmant és la de Repavar, tot i que està enfocada a les dones embarassades, sincerament, les pot fer servir tothom i la seva composició de centella asiàtica i Rosa mosqueta la fan indiscutiblement una de les millors del mercat.

La importància de l’elasticitat

Conservar l’elastina ha de ser el nostre objectiu primordial. Tant per estètica com per a la salut: una pell en bon estat és una barrera eficaç dels agents externs.

Ok, les cremes reafirmants no són miraculoses, i menys si no ho acompanyem amb una bona nutrició (variada, equilibrada i el més natural possible), i exercici físic moderat. Però si són essencials en el conjunt d’accions que hem de fer per cuidar el nostre cos. Sense aquestes cremes és gairebé impossible (si més no molt improbable), que el nostre cos tingui la pell reforçada, elàstica, amb tonicitat i brillant.

Consell que personalment m’agrada molt: afegeix una mica d’oli sec a la crema reafirmant que facis servir. Sobretot per a les pells més seques i / o atòpiques. S’aconsegueix restablir la hidratació dèrmica i el picor de pell disminueix. Però no només per aquestes pells, sinó per a totes, això si, olis secs, no greixosos. Un oli sec que no deixa la pell grassa i que la cuida en molts sentits és el de la casa Rene Furterer:

Principis actius:

  • Oli de Jojoba, és tan nutritiu que inclús alleugera els efectes de la psoriasis.
  • Oli de càrtam, té molt poder hidratant.
  • Oli d’alvocat, retarda l’envelliment i participa en la reconstrucció de la pel·lícula hidrolipídica.
  • Oli de ricí, conté àcids grassos essencials, té propietats cicatritzants, regeneradores i hidratants per a la pell.
  • Oli d’ametlles, calmant i emolient, nodreix la pell i el cabell sec amb una pel·lícula protectora.

El complement ideal per fer que la nostra crema reafirmant sigui completa.

Massatgem la zona quan ens posem la crema

Per posar-se una crema corporal és millor seguir aquests consells, els resultats són molt més òptims. Aconseguim que la crema penetri a les capes internes de la pell i a més activem la microcirculació i tonifiquem el cos. Així que res de posar-se la crema de qualsevol manera.

GLUTIS I PANXA: amb el palmell de la mà, fes moviments circulars sobre les natges, malucs i panxa per reactivar la microcirculació i drenar l’excés de líquids.

BUST: posar una una mà darrere del clatell, la mà que ens queda lliure la farem servir per posar-nos la crema. Ho hem de fer des de la part inferior fins a la part superior i cap al centre per obtenir un efecte d’aixecament. Pugem fins l’escot i el coll i acabem relaxant-nos també les espatlles.

BRAÇOS: partim de les mans i fem massatges als canells; pugem fins als colzes insistint en les parts més seques, finalment, amb la mà a l’espatlla oposada, acabem de fer el braç.

Ara ens mereixem el sofà i la nostra sèrie de televisió preferida. Diumenge perfecte.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: