Coronavirus i ibuprofè - Farmacèutica online

Coronavirus i ibuprofè

Segons el ministre de sanitat francès Olivier Véran , no es pot prendre ibuprofè per tractar els símptomes del coronavirus perquè agreuja la infecció. Segons l’Aemps (Agència Española de Medicaments i Productes Sanitaris), no hi ha cap evidència que així sigui. Lluita d’opinions i falta d’evidències en dies estranys per a tothom. A veure si en traiem alguna cosa en clar…

En principi, ens ha arribat aquesta informació per part de l’ Agència de Seguretat de Medicaments i de Productes Sanitaris de França (Ansm), que confirma que quan es pren ibuprofè conjuntament amb algun antibiòtic, l infecció triga més en desaparèixer i dóna més complicacions, sobretot les que afecten a nivell pulmonar.

De fet, el ministre francès desaconsella l’ús d’ibuprofè, cortisona o antiinflamatris AINE, per tractar la febre que provoca el coronavirus. No només l’ibuprofè. Concretament diu:

“La presa de medicaments antiinflamatoris (ibuprofè, cortisona …) podria ser un factor d’empitjorament de la infecció. En cas de febre, prengueu paracetamol. Si ja preneu medicaments antiinflamatoris o, en cas de dubte, demaneu consell al vostre metge “.

  • Olivier Véran (@olivierveran) 14 de març del 2020

Desde principis d’any a França s’està deixant de prescriure ibuprofè quan hi ha infeccions perquè estadísticament s’associa la presa dels dos medicaments amb l’empitjorament dels casos i que es trigui més en sanar. De fet, actualment s’estan duent a terme estudis a nivell europeu (pel Comité d’Evaluació de Riscos en Farmacovigilancia), que en principi acabaran en maig de 2020, per acabar de veure si hi ha relació o no entre prendre ibuprofè i que empitjorin les infeccions. Tot i així, el govern espanyol assegura (sense que s’hagin acabat les investigacions) que no hi ha evidència científica. Sincerament, enlloc de prevenir sembla que l’estat espanyol vulgui “fer neteja” de la població, perquè cada decisió que pren a nivell de Salut posa en risc la salut de tota la població. Encara no s’ha acabat l’estudi i ja es creuen amb dret de decidir si hi ha evidències científiques o no, quan es poden donar altres alternatives per abaixar la febre que sabem que no donen aquests problemes amb seguretat.

Potser s’acaba veient que certament no hi ha tal relació, i que les estadístiques indicades en l’estudi previ dels francesos és només pura casualitat, fins que no se sàpiga, si us plau, feu servir el paracetamol per baixar la temperatura en cas de febre, sempre que pugueu prendre paracetamol i no el tingueu contraindicat per les vostres condicions de salut personals.

I ja posats, ja que parlem del coronavirus, feu el favor de quedar-vos a casa. El virus s’expandeix molt ràpidament i està morint gent a causa d’aquesta expansió. Encara que la majoria de nosaltres el passarem com a una simple grip feu el favor de ser solidaris i entendre que uns altres no el passaràn així sinó que serà la fi dels seus dies. I que no en volem ser responsables. Ara per ara tenim la opció de quedar-nos a casa i intentar reduir la corba d’expansió del virus evitant que infecti a més gent.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: