Portar ortodòncia invisible... - Farmacèutica online

Portar ortodòncia invisible…

Segurament el tema del que us parli avui us sonarà. Si no és que n’heu vist algun anunci per les xarxes és molt probable que n’ hagueu sentit a parlar, o un amic vostre acabi de fer el tractament i tingui un somriure de somni (i potser no sabíeu ni que havia estat fent tractament)… En definitiva, cada cop més persones acaben per escollir tractaments d’alineació dentals invisibles. Un dels més coneguts és la ortodòncia invisible Invisiling. De fet, jo mateixa en vaig dur ara fa uns anys i els resultats són evidents. Però encara avui dia segueixen havent-hi molts dubtes de com funciona. Així que la idea d’avui és esclarir alguns dels dubtes més freqüents.

Quan jo me’ls vaig posar no se n’havia sentit gaire a parlar, ara farà uns 7 o 8 anys si la memòria no em falla. O si més no no eren tan coneguts com ara. I en el meu cas va ser perquè vaig estar gairebé 4 anys amb “ferros” (la clàssica ortodòncia), i a més, aquell bon home em va arrancar 4 dents sanes perquè deia que no hi tenia prou espai a la boca. Em van quedar els forats de les dents que m’havia arrancat. Però el senyor Cervián insistia en que ja no m’ho podia tancar més. Així que vaig començar a buscar alguna solució i va ser quan vaig descobrir aquest tipus de tractament.

Què és l’ortodòncia invisible?

Invisalign és un tractament d’ortodòncia que permet redistribuir les dents mitjançant unes fundes o fèrules fetes a mida.

Aquestes fundes estan fetes de polímer transparents i són úniques per a cada pacient, adaptant-se a la seva dentadura i al que cal corregir. De fet, primer et fan una primera visita amb un dentista professional i s’ estableix l’abast del problema (grau de maloclusió). I després es fa una exploració dental sobre la qual es basaran les fundes que caldrà anar canviant, aproximadament cada dues setmanes.

No només això, gràcies a l’exploració s’obté una visió de com quedarà la dentadura un cop finalitzat el tractament. Això està molt bé, perquè d’entrada ja saps quin serà el resultat. I a més s’ajusta a la realitat.

Com funciona exactament?

Segons la situació d’inici del pacient, s’estableix la durada del tractament i el nombre adequat de fundes que es necessitaran per arribar a l’objectiu senyalat.

En general, les fundes s’han de portar unes 22 o 23 hores al dia. Això permet treure’s les fundes per poder menjar i per fer una neteja bucal com Déu mana. Com estan fetes per seguir el moviment de les dents, s’han de canviar cada 2 setmanes fins al final del tractament, que pot durar aproximadament entre 12 i 18 mesos. Llavors us guiaran per fer un manteniment correcte després d’aquests mesos. Normalment t’has de posar l’última fèrula per les nits, però això ja depen de cada cas.

He de dir que tot i que no és dolorós, es pot notar un lleuger malestar durant unes hores quan es canvia de fèrula, i això és senyal que l’aparell està “funcionant”. Séstà “dirigint” les dents cap el lloc correcte.

Quins són els avantatges principals en comparació amb els ferros tradicionals?

Personalment en vaig quedar encantada. Un dels avantatges que té, per exemple, és la durada del tractament. Passem de 4 o 5 anys a un any o dos. Després està el tema de l’estètica, pràcticament no es veuen, i això dona seguretat tant a nens com a persones més grans. Són còmodes, no fan mal i a més et permeten dur una neteja òptima de la boca, cosa que amb els altres tipus d’ortodòncia no passa. És més, pots menjar a gust sense que quedin restes de menjar entre els ferros perquè es treuen per poder menjar.

Vaja, personalment recomano aquest tipus de tractament envers el clàssic. Jo n’he fet servir els dos i puc dir que la diferència es nota. Ja no només com a professional de la sanitat sinó com a pròpia “consumidora”.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: