Els beneficis de cantar en nens i adolescents - Farmacèutica online

Els beneficis de cantar en nens i adolescents

Alguna vegada us he comentat que la música és beneficiosa per a la salut i com actua sobre nosaltres, inclús hem vist com s’ha demostrat que la música pot fer que ens guarim més ràpid de certs traumes i malalties. Doncs no us sorprendrà el post d’ avui, en el que veurem com cantar pot afavorir l’ aprenentatge i el desenvolupament emocional dels nens.

D’ una manera o altra, els nens estan exposats i implicats a cantar des dels primers anys. Tant si es tracta d’ un pare que els canta per a fer-los dormir, com quan canten les cançons dels programes de televisió que tant els agrada. I això, de fet, és bo per al seu desenvolupament.

El valor educatiu del cant

Cantar ajuda als nens a expressar les seves emocions i aguditza la seva capacitat de comunicació mentre aprenen a coordinar el moviment dels llavis i la llengua. Però un dels majors beneficis del cant és l’ús repetit del “múscul de la memòria“.

L’aprenentatge d’una informació adjunta a una melodia fa que s’incorpori aquesta informació més ràpidament en la ment d’un nen. Un exemple molt clar i que ben segur que tots recordem és que la majoria dels nens aprenen l’ alfabet no només dient les lletres, sinó cantant-les.

A mesura que els nens es van fent grans anem perdent el costum de cantar i en realitat encara podria ser-nos extremadament beneficiós. Així doncs, el cant per a nens i joves hauria de ser natural en el dia a dia perquè ens aporta molts beneficis i ens ajuda a aprendre amb molta més facilitat.  Isabel Villagar , professora de cant especialitzada en técnica vocal (tant parlada com cantada), en el seu llibre Cómo enseñar a cantar a niños y adolescentes , ens parla dels beneficis i avantatges de cuidar la salut vocal. On es constata que el cant pot ser una eina didàctica excel·lent per als nens.

Es pot utilitzar com una forma creativa i divertida d’augmentar el gaudi i l’assoliment en àmbits temàtics on els nens normalment s’hi oposen, o els costa o ho troben avorrit i com un deure. És a dir, que els nens no ho conceben com una feina, com a deures. Un tutor de cant especialitzat pot cobrir temes tan diversos com l’anglès, la numeració, les ciències, els idiomes, la cultura, etc. I els nens aprenen tot tipus de temàtiques sense ser-ne conscients, perquè per ells és una diversió. I no només això sinó que fins i tot serveix per a que els nens aprenguin a parlar en públic, a perdre la vergonya escènica i a treballar en equip.

De fet, ha de ser una feina en conjunt. No és algo que hagin de fer ells sols. Aprendre a treballar junts en grup o en un cor pot donar als nens una sensació de col·lectivitat i pot ajudar els nens a fer amics.

Consells per a que el vostre fill canti

  • Utilitzeu recursos de cant, com llibres, internet i CD’s amb activitats. De fet, Isbael Villagar destaca per tenir molts casos d’ èxit de classes online de veu, per això us l’he citat anteriorment.
  • Animeu el vostre fill a participar en el cor de l’escola i altres grups de cant de la vostra zona.
  • Proveu de cantar una història abans de dormir i animeu-los a cantar-la amb vosaltres.
  • Inventeu-vos cançons per ajudar els nens a aprendre temes que els sigui difícil de recordar.
  • Animeu els nens a cantar a casa o escoltant a la ràdio al cotxe durant el camí a l’escola…

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: