Com evitar els galindons? - Farmacèutica online

Com evitar els galindons?

El galindó és una deformitat de l’os que provoca una protuberància des del peu fins a la barrera del dit gros i la seva base en la unió metatarsofangàngica.

Normalment causen dolor quan els pacients porten sabates que fan pressió sobre els peus, sobretot a la zona del davant. A més, es pot donar una inflamació es que cursi amb irritació i vermellor. Per això el millor és portar sabates ortopèdiques , fetes específicament per cada peu en concret i cada problema en qüestió.

Acostumen a ser més comuns en dones que no pas en homes, és més, segons les estadístiques, 9 de cada 10 persones que experimenta problemes de galdons són dones. Tot i això, els homes també es poden veure afectats per aquesta condició mèdica. I tot i que acostuma a ser més freqüent en edats adultes, els nens també poden desenvolupar aquesta deformitat. Tot i que en edats tempranes es poden dur a terme mesures preventives durant la fase de creixement.

Es creu que la predisposició a patir galindons és un problema genètic, ja que la malaltia acostuma a donar-se en membres d’una mateixa família, però hi ha diverses maneres en què els pacients poden alleujar els símptomes associats a la malaltia.

Escull sabates adients

Avui dia estem acostumats a fixar-nos més en el model que en el confort. I molt sovint preferim gastar-os menys diners i anar canviant de roba que comprar-nos unes sabates més cares i usar sempre les mateixes. Això és un error i les conseqüències acaben arribant tard o d’hora. I tot i que ens gastem uns diners hem de tenir present que mai hauríem de fer servir sabates que ens anessin molt apretades i ens vagin fregant els ossos dels peus. Això afavoreix l’aparició de galindons.

Les sabates amples que proporcionen una mica d’espai a l’amplada dels peus disminueixen la fricció a l’os. Les sabates de punta estreta tenen la part del davant en forma de triangle i poden provocar fricció igual que les sabates poc amples. També es desaconsellen, per molt de moda que es posin segons els anys.

Els talons també poden tenir un impacte negatiu en els peus i afavorir el desenvolupament de glindons. Es recomana als pacients que escullin sabates amb una alçada aproximada de 4 cm. Els talons més alts poden exercir pressió sobre la zona ja irritada i agreujar el dolor que sent el pacient.

Les sabates que portem haurien d’amortiguar els impactes per absorbir cada cop que fem al caminar.

Coixinets de protecció

També podem utilitzar coixins de protecció al peu per protegir la zona dolorosa i evitar que ens freguin les sabates. Solen ser de gels de silicona o de pell.

Analgèsics

Alguns pacients utilitzen medicaments com el paracetamol o l’buprofè per obtenir un alleujament del dolor. Però si es pot evitar, millor que millor.

Aparells ortopèdics

Alguns pacients utilitzen ortotipus que són dispositius mèdics dissenyats per ajudar a canviar l’estructura i el moviment del sistema muscular i esquelètic. Haurien de ser prescrits per un especialista anomenat ortotipista. L’ortòtica s’adapta a les necessitats de la persona que l’utilitza.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: