Perquè escollir tatuatges temporals enlloc dels permanents? - Farmacèutica online

Perquè escollir tatuatges temporals enlloc dels permanents?

Fer-se un tatuatge permanent pot ser arriscat i pot donar lloc a infeccions o que aquell tatuatge que tant ens havia agradat, amb el pas del temps, deixi de tenir cap valor per a nosaltres. És molt habitual que canviem d’opinió sobre la visió de les coses al llarg de la nostra vida. A més, si no ens ho fem permanent podem triar fer-nos un tatuatge temporal personalitzat diferent sempre que vulguem, és a dir, anar canviant de tatuatge. ¿No us sembla apassionant?

Aquests serien dos dels avantatges més notoris de decantar-se pels tatuatges temporals.

Tot i això, val a dir que inclús els temporals poden donar lloc a reaccions al·lèrgiques, inclosos els que estan fets amb henna. Per això cal fer primer una prova a una zona petitona del producte que utilitzaran per fer-nos el tatuatge. Millor prevenir que curar, si amb una zona petitona i deixant que passin 24h no ens ha donat cap reacció al·lèrgica, llavors ja podrem endinsar-nos en aquest fantàstic món de portar allò que ens agrada en aquell moment de la vida tatuat sobre la pell.

Molta gent veu en els tatuatges una manera d’expressar-se artísticament o de mostrar què és el més important en les seves vides (i per això s’ho tatuen a la pell). Tto i aquesta part sentimental cal sempre tocar de peus a terra. És important tenir en compte les conseqüències i els riscos de fer-se un tatuatge permanent a la pell en un saló de tatuatges i tenir present l’opció de fer-se un tatuatge temporal, com ara un tatuatge de henna.

Els riscos dels tatuatges permanents

Els tatuatges permanents consisteixen en utilitzar una agulla per injectar tinta a la pell. A més de resultar incòmode i ser,sens dubte, dolorós, els tatuatges permanents presenten diversos riscos per a la salut:

 • Cicatrius.
 • Pell irritada o inflamada (dermatitis).
 • Infeccions cutànies causades per bacteris.
 • Reaccions al·lèrgiques a la tinta del tatuatge.
 • Petits grumolls que es formen al voltant del tatuatge anomenats granulomes.
 • Infeccions greus com l’hepatitis i el VIH, transmeses mitjançant l’ús d’agulles de tatuatge no estèrils…

També hi pot haver complicacions a llarg termini, com ara no poder fer una exploració per ressonància magnètica (RMN) o tenir complicacions de la exploració per culpa de tints i tintes metàl·liques. Després d’una ressonància magnètica, es pot produir inflor al voltant del tatuatge. Afortunadament, la inflor no és freqüent i generalment es redueix força ràpidament.

Per acabar, considereu un altre gran desavantatge de fer-se tatuatges permanents: aquest art marcarà el vostre cos durant la resta de la vostra vida. Podeu canviar d’opinió sobre el tatuatge que heu escollit o sobre el fet de tatuar-vos. Tot i que pot ser possible eliminar els tatuatges, és un procés dolorós i car, i no sempre es poden eliminar completament o bé.

Riscos del tatuatges temporals

Podeu obtenir l’efecte de la tinta permanent mitjançant un tatuatge temporal. Això pot ser una calcomania que es transfereix a la pell o un tatuatge de henna. La henna s’obté d’una planta que reb precissament aquest nom. Però no totes les hennes que es fan servir són iguals. De fet, l’Administració dels Aliments i Medicaments dels EUA (FDA) no ha aprovat totes les tintes utilitzades en aquests mètodes de tatuatge temporal. La henna, que naturalment dona un color taronja o marró, pot contenir ingredients i productes químics afegits per crear un color diferent, com el blau o el negre.

La FDA  sobre efectes secundaris greus i duradors de tatuatges temporals, que inclouen lesions vermelloses, pèrdua de pigmentació i cicatrius permanents.

Aneu amb compte amb els tatuatges temporals que continguin p-fenilendiamina, també anomenats quitrà de carbó o PPD, ja que se sap que aquest ingredient provoca una reacció al·lèrgica en algunes persones.

Existeix la prohibició dels tatuatges temporals que no declaren els seus ingredients a l’etiqueta. Però la FDA no pot regular totes les tintes temporals utilitzades comercialment per professionals, així que no hi ha cap garantia de que el tatuatge temporal que esteu rebent sigui segur. Pregunteu sempre abans de fer-vos un.

Prendre la decisió de tatuar-se permanentment o no

Considereu sempre fer-vos un tatuatge temporal abans (o en lloc) d’un tatuatge permanent si:

 • No esteu segurs que voleu un tatuatge de per vida.
 • No esteu segurs que allò que us voleu tatuar és una certesa d’ara i sempre i que res pot fer canviar la vostra opinió (deixant de banda les emocions i passions del moment).
 • No us pogueu permetre el luxe d’intentar eliminar un tatuatge més endavant en cas que no us agradi.
 • Esteu preocupats pels possibles riscos per infecció o per reaccions al·lèrgiques.

Tipus de tatuatges temporals

Els tatuatges temporals es poden fer de diverses formes. El més conegut és el de henna, per això us l’esmento amb més freqüència. Tot i així, també es poden fer servir calcomaníes o inclús un aerògraf. Veiem una mica en què consisteixen:

 • Calcomaníes: segurament quan èrau petits us en vau posar alguna vegada. És una mena d’etiqueta que al mullar-la es queda enganxada a la pell durant uns quants dies. És la forma més econòmica de portar un tatuatge i fins i tot els nens petits la poden fer servir amb els seus personatges de dibuixos més estimats. És molt senzill i ràpid. El problema és que es va esborrant amb els dies i va quedant amb trossets trencats, però per portar en alguna ocasió puntual o pels peques de la casa, sempre és una opció a tenir en compte.
 • Aerògraf: és el més semblant al que seria un tatuatge permanent fet amb agulla i tinta. Es fa amb l’ajut d’una plantilla que serveix per fer el dibuix que porti la plantilla. I després es passa l’aerògraf sobre la plantilla fent servir tintes hipoal·lergèniques. L’aerògraf és com una pistola a pressió d’aquelles que fan servir els pintors o els que pinten miniatures.Aquests tatuatges acostumen a durar una setmaneta ben bé.
 • Henna: aquest és el més conegut i habitual. Per fer tatuatges de henna es fa servir una tinta que s’extreu d’una planta, la Lawsonia inermis (coneguda com henna) i que deixarà la pell tintada durant diverses setmanes. És la tècnica que més dura en la nostra pell. El principal problema de la henna és que s’absorbeix per la pell, i les persones que en són al·lèrgiques pateixen una reacció. Per això millor fer una prova en una zona petita del cos i veure com reacciona. El tatuatge s’anirà “esborrant” del cos perquè el nostre propi sistema immunitari el detecta com a substància estranya i el va eliminant progressivament.

Utilitats dels tatuatges permanent

El tatuatge temporal també serveix per aquelles persones que no estiguin del tot segures de fer-se un tatuatge permanent. El poden dur un temps i veure si els acaba de convèncer o no.  Així, si no els acaba d’agradar el resultat o la idea, en poc temps ja no el tenen, i si els agrada, després el poden fer igual però permanent. Tant per tema de dibuix com de part del cos on es vulguin fer el tatuage, o per veure els tamanys i colors que més els agradaria.

Hem de pensar que a part de ser temporals, el preu d’aquests tatuatges és molt inferior als permanent, per tant, millor fer primer la prova i després, un cop segurs, passar al definitiu, que no pas llençar els diners amb algo que no ens convenç i que a sobre haurem de dur tota la vida a la nostra pell. O passar per l’eliminació del tatuatge, que fa mal i són més diners encara. 

Es poden fer servir tant en adults com en nens i són molt pràctics i divertits per usar-se en festes, comiats de solters, per identificar convidats en algún event, per aniversaris infantils…etc. 

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: