Quins tipus de lubricants existeixen i quins ens anirien millor? - Farmacèutica online

Quins tipus de lubricants existeixen i quins ens anirien millor?

Bon dia a tothom. Després d’una jornada maratoniana de pel·lícules de comèdia i terror al festival de cinema de Sitges avui m’he aixecat amb ganes (i temps) d’escriure un article. És més, avui us parlaré d’un tema que no sé per què no toco més sovint…. les relacions sexuals. En concret, dels lubricants.

Existeixen vàries causes que fan que el nostre cos no lubriqui adequadament. Per exemple els canvis hormonals, la menopausa, anar sumant anys o el sol fet de prendre medicaments que deshidraten les nostres mucoses. Aquestes són les causes més habituals que ens fa recórrer a la farmàcia a demanar auxili i a comprar lubricants. Les relacions físiques sense lubricant poden ser doloroses i fer malbé el revestiment vaginal, i en situacions de sequedat passa gairebé sempre.

El lubricant artificial pot ajudar a augmentar l’excitació i el plaer sexual, però no només és qüestió de paer, també ens ajuda a mantenir la pell vaginal suau i, el més important, reduir la fricció durant la penetració, ja sigui per una parella o per una joguina sexual. Els lubricants són molt fàcils de trobar, a totes les farmàcies en venen o sinó a botigues eròtiques. I pels més vergonyosos, sempre ens queda internet, les podeu comprar online en botigues com https://miorgasmo.com . Té un nom picant, no? Són de Barcelona i tenen un bon servei i assortiment, l’única pega és que només tenen la web en castellà.

Si aneu perduts i no sabeu ni per on començar perquè n’hi ha de diversos tipus i colors, us en faig cinc cèntims perquè sapigueu quin us va millor. Continua llegint per obtenir informació sobre com es comparen aigua, oli, silicona i opcions naturals, productes per provar, consells per utilitzar-los i molt més.

Qui pot beneficiar-se?

Val a dir que estic parlant tota l’estona de lubricants per a gent amb problemes de lubricació, però de fet, tothom en pot fer servir. Encara que el nostre cos lubriqui bé podem posar-nos lubricants per sentir sensacions de fred, calor, o notar diferents sabors, etc. I no és danyí per l’organisme.

Si es tracta de sequedat de la vagina, l’ús de lubricant abans d’una activitat sexual pot ajudar a prevenir picor, cremades, ofegaments i altres molèsties.

La sequedat afecta habitualment a persones que:

 • prenen certs medicaments, com ara els antihistamínics i els antidepressius.
 • no hi ha forma que beguin aigua durant el dia o bé que tingueu tendència a deshidratar-vos ràpid.
 • utilitzeu control hormonal de la natalitat, és a dir, pastilles anticonceptives.
 • fumeu. Ho sento però el tabac està dintre de gairebé tots els nostres mals. No entenc com encara hi ha gent que fuma…
 • esteu alletant.
 • es trobin en perimenopausa o menopausa.
 • tinguin un trastorn autoimmune, com la síndrome de Sjögren.
 • estiguin en fase de quimioteràpia.

Quins són els diferents tipus de lubricants que podeu provar?

Al mercat hi ha diferents tipus de lubricants per satisfer les diferents necessitats. I aquest és el dilema de molts a l’hora d’anar a buscar un lubricant. Que es perden entre tanta oferta. Si sabeu aquestes cosetes que ara us mencionaré sabreu per quin us heu de decantar. Anem a veure què podeu trobar:

Lubrificants a base d’aigua

Els lubricants a base d’aigua són els més habituals. Existeixen en dues varietats: amb glicerina, que té un sabor lleugerament dolç, o sense glicerina.

Pros
Els dos tipus de lubricant a base d’aigua són eficaços, fàcils de trobar i segurs d’utilitzar amb preservatius. No solen deixar restes.

Els productes sense glicerina són menys propensos a causar irritació vaginal. També tenen una vida útil més llarga.

Contres
Els lubricants aromatitzants o calents solen contenir glicerina. Tot i que aquests productes tenen els seus avantatges, s’assequen ràpidament. A causa del seu contingut en sucre, també se sap que contribueixen a infeccions per llevats. Aquí faig un apunt, sempre us heu de netejar després de tenir les relacions sexuals, així s’eviten moltes de les infeccions (no malalties de transmissió sexual, no confonem termes si us plau).

El lubricant sense glicerina poden tenir un sabor una mica amarg, per això no els agrada a tothom. És qüestió de provar. De fet, no és la millor opció si voleu canviar el joc entre sexe oral i penetrant.

Ambdós tipus poden esdevenir enganxosos o resistents a mesura que passen els minuts.

Lubricants a base de silicona

Els lubricants a base de silicona són inodors, insípids, lliscosos i suaus.

Pros
Els lubricants a base de silicona duren més que qualsevol lubricant. Això fa que no necessiteu tornar a aplicar-lo tan sovint com els lubricants a base d’aigua.

Es poden utilitzar amb preservatius de làtex i, si teniu ganes de fer una sessió de dutxa de vapor, no es perd l’efecte.

Els lubricants a base de silicona també són hipoalergènics.

Contres
Alguns dels avantatges del lubricant a base de silicona són també els seus desavantatges. Aquest tipus de lubricant pot durar més, però és més difícil rentar-lo. Us haureu de netejar la zona amb aigua i sabó per eliminar qualsevol residu.

Els lubricants a base de silicona no es recomanen amb les joguines sexuals de silicona, ja que poden fer-los malbé amb el pas del temps.

Lubrificants a base d’oli

Hi ha dos tipus de lubricants a base d’oli: naturals (penseu en l’oli de coco o mantega) i sintètic (com l’oli mineral o la vaselina).

Generalment, els lubricants a base d’oli són segurs, barats i fàcilment accessibles. Però, si podeu, opteu primer per un lubricant a base d’aigua. Els olis poden irritar la pell.

Pros
Els olis de base natural (com l’alvocat, els olis de coco, vegetals i d’oliva) són excel·lents per a massatges genitals i tot tipus de jocs sexuals. També són segurs per a la vagina i per menjar.

Els lubricants a base d’oli sintètics, que inclouen locions i cremes corporals, són bons per a la masturbació externa, però no gaire més.

Contres
Tant els lubricants naturals com els sintètics a base d’oli poden destruir preservatius de làtex i fer que no compleixin amb la seva funció (embarassos no desitjats i/o MTS).

Els productes sintètics poden irritar la vagina. També són més difícils de netejar del cos que els seus homòlegs naturals. Poden donar lloc a una infecció vaginal.

Lubricants naturals

Els lubricants naturals a base d’oli no són els únics productes naturals del mercat. Algunes empreses han elaborat lubricants orgànics o vegans fets de plantes o altres ingredients ecològics.

Pros
Molts lubricants naturals no tenen parabens, un conservant d’ús comú amb riscos per a la salut, dels quals ja us n’he parlat anteriorment a l’article ¿Què són els parabens?. ¿Són o no perjudicials?…. Aquests lubricants naturals utilitzen ingredients orgànics, millors per al medi ambient i més segurs per a la nostra vagina.

Contres
Els lubricants naturals poden tenir una vida útil més curta. També poden costar més que un lubricant tradicional.

Coses a tenir en compte a l’hora d’escollir el lubricant adequat

Per descomptat, no tots els lubricants vaginals es fan amb els mateixos ingredients ni de la mateixa forma- Per això és important saber què és el que busquem.

 • Si es tracta de sequedat, els lubricants amb acció “hot (calor)” poden no ajudar, ja que contenen glicerina i s’assequen ràpidament. Els lubricants de silicona de llarga durada són la vostra millor aposta.
 • Si sou propenses a infeccions per llevats, us heu de mantenir lluny dels lubricants amb glicerina. Aquest compost pot irritar la vagina i matar els bacteris bons, provocant una infecció.
 • Si esteu intentant concebre. Busqueu un lubricant que digui que és “sperm friendly” o “fertility friendly” als seus envasos. Research Trusted Source demostra que alguns lubricants poden tenir un impacte negatiu en la motilitat dels espermatozoides.
 • Si utilitzeu un preservatiu. Eviteu a tota costa els lubricants a base d’oli. Res destrueix un preservatiu de làtex més ràpid que el lubricant a base d’oli.
 • Si utilitzeu una joguina sexual. S’adhereix als lubricants a base d’aigua. Si la joguina sexual està feta de silicona, els lubricants a base de silicona poden descompondre el cautxú de la joguina amb el pas del temps.
 • Si voleu jugar a la dutxa. Opteu per lubricants a base de silicona. Els productes a base d’aigua se nàniràn tan aviat com sigueu sota el cap de dutxa.

Hi ha alguna cosa a evitar del tot?

Tot i que els lubricants a base d’oli són segurs, poden fer que la majoria de preservatius siguin ineficaços. També poden causar irritació vaginal.

També haureu de limitar l’ús de lubricants amb fragàncies o aromatitzants. Aquests productes químics poden causar irritació.

Alguns ingredients en les lubrificacions són més propensos a produir inflamacions o irritacions i els hauríeu d’evitar si teniu sensibilitat. Aquests ingredients inclouen:

 • glicerina
 • nooxinol-9
 • propilenglicol
 • gluconat de clorhexidina

Un lubricant és el mateix que una crema hidratant vaginal?

Els hidratants vaginals poden ajudar a prevenir la picor i la irritació generals, però no proporcionen suficient humitat per evitar molèsties durant la penetració.

El fet és que els hidratants, a diferència dels lubricants, s’absorbeixen a la pell. Cal que s’utilitzin regularment per tal de lluitar contra la sequedat.

Com utilitzar el lubricant de manera eficaç

Realment no hi ha una manera “correcta” o “incorrecta” d’utilitzar eficaçment el lubricant. Però podeu fer algunes coses per facilitar el procés:

 • Posar una tovallola per evitar taques.
 • Escalfar el lubricant a les mans abans d’aplicar-lo.
 • Incloure el lubricant com a part prèvia per incrementar l’excitació.
 • Aplicar lubricant abans de la penetració durant el joc en parella o en solitari.
 • Aplicar lubricant al penis o a la joguina sexual.
 • Torneu a aplicar-la segons calgui.

Donen efectes secundaris?

La majoria de lubricants no tenen efectes secundaris. Tanmateix, és possible tenir una reacció al·lèrgica o patir una infecció per les causes que ja us he anat comentant..

Consulteu el vostre metge si apareix algun dels símptomes següents després de l’ús:

 • dificultat per respirar
 • qualsevol inflamació, especialment de la llengua, la gola o la cara
 • urticària
 • erupció
 • picor
 • Consulteu també el vostre metge si patiu infeccions de llevat més freqüents quan heu començat a fer servir el lubricant en la vostra rutina habitual.

Conclusions

Els lubricants vaginals poden ser una bona manera d’ajudar a augmentar l’excitació pròpia o de la vostra parella, inclús en jocs en solitari. La humitat afegida pot reduir la fricció o les molèsties i això augmenta l’excitació.

Si esteu indecisos entre diferents lubricants, tingueu en compte la vostra comoditat i seguretat. La quantitat que utilitzeu i la durada del vostre lubricant determinaran si us divertireu o no durant l’acte. Amb el producte equivocat, la vagina pot sentir-se irritada en lloc de frisos. Penseu primer què necessiteu i després escolliu en funció de les vostres necessitats.

I ara si, a gaudir del plaer que la vida són 4 dies!

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: