Per què és important utilitzar fil dental? - Farmacèutica online

Per què és important utilitzar fil dental?


Avui, amics, parlem del fil dental, un instrument tan important com poc usat.

Ja m’imagino que salteu d’alegria amb el tema d’avui. Però el fil per a molta gent segueix sent una mica com en Robin, el súper-heroi amic de Batman que mai ningú té present però que ens salva de moltes. En aquest súper-exemple el raspall de dents seria en Batman i el fil en Robin.

Amb aquest article m’agradaria deixar de banda aquesta comparació equivocada de tots els lectors fantàstics, atès que el fil és tan important com el raspall de dents per mantenir la salut i la bellesa de les genives i les dents, i conseqüentment del nostre somriure.

Sovint, l’ús diari del fil dental es considera completament incorrecte, no fonamental o fins i tot poc important, una mena de guinda del pastís, no com alguna cosa imprescindible. Per què?

Segons la meva humil opinió, hi ha aquestes tres raons:

  • Pocs dentistes i professionals de la salut li han donat la importància que té de la mateixa forma que ho han fet amb el respall i el fet de raspallar-se cada dia les dents.
  • Encara avui, gairebé sempre i arreu, es fa més insistència en l’ús i la promoció del raspall de dents també des del punt de vista dels mitjans i de la publicitat. Per raons de mercat i benefici, hi ha mil anuncis sobre raspalls de dents (principalment elèctrics) i rentats bucals (que no són essencials per a una bona higiene) en comparació amb el fil gairebé inexistent, això contribueix a que el fil dental no es consideri important.
  • La corba d’aprenentatge per utilitzar el fil és més llarga i més difícil les primeres vegades que intenteu utilitzar-la, de manera que moltes persones s’enfaden i es cansen. Llavors ve quan ho fan servir només quan hi pensen o directament deixen de fer-ho servir.

La causa principal de diverses malalties que afecten les dents i la boca és la placa bacteriana, una substància blanquinosa que es diposita a les dents i a les genives.

De fet, en un mil·límetre cúbic de placa bacteriana es poden trobar fins a 10 milions de bacteris que, després de transformar els sucres i hidrats de carboni en àcids, donen lloc a la formació de càries. I quan s’acumulen per sobre i per sota de la geniva, provoquen una sèrie de reaccions del nostre sistema immune que poden conduir a malalties periodontals, amb resultat de pèrdues òssies i, per tant, pèrdues de dents a llarg termini.

Comencem a utilitzar el fil dental que no fa tanta mandra, home

Per eliminar la placa, es necessita una bona tècnica en l’ús del raspall de dents i del fil. A part que s’ha d’utilitzar cada dia, dedicant una mica de temps i atenció a la higiene bucal.

El millor és raspallar-se les dents després de cada àpat, però és imprescindible fer-ho almenys dues vegades al dia i sobretot abans d’anar a dormir.

Molts problemes d’acumulació de placa i la consegüent inflamació de les genives es produeixen principalment entre una dent i una altra, on el raspall de dents no pot arribar, el fil dental soluciona el problema arribant on el raspall de dents no es pot netejar.

Com utilitzar el fil dental correctament

  • Tallar un tros de fil suficient. Necessitareu tres dits per mà, els mateixos tant a la dreta com a l’esquerra, és a dir, el dit polze, índex i dit mig. Sis dits en total, 3 (mà esquerra) i 3 (mà dreta). Penseu que li hem de donar 3 voltes al dit dret i 3 voltes al dit esquerra que seran els que faran força per subjectar el fil. Després hem de deixar un tros per agafar-lo amb els dos dits que sobren i passar-ho per les dents. Com en el dibuix.
  • Enrotlleu un extrem sobre el dit índex de la mà dreta i, mantenint l’altre extrem amb el polze esquerre, introduïu el fil suaument entre dues dents. Penseu que li hem de donar 3 voltes al dit dret i 3 voltes al dit esquerra que seran els que faran força per subjectar el fil. Després hem de deixar un tros per agafar-lo amb els dos dits que sobren i passar-ho per les dents. Com en el dibuix. Llisqueu-lo cap endavant.
  • Un cop s’hagi tret el fil d’un espai interdental, probablement quedarà brut amb placa i bacteris visibles o no, és evident que no s’haurà d’inserir aquesta part al següent espai interdental. Per tant, anirem enrotllant la part del fil brut al dit esquerra i, amb un moviment continuat, alliberem part del fil net de la mà dreta. Així anirem usat fil net.
  • Esbandir la boca.

I si al fer-ho em surt sang?

Si mai no heu utilitzat fil dental, les genives poden sagnar una mica al principi, però al cap d’una setmana o dues aquest problema desapareix. En cas contrari, haureu de consultar el vostre dentista.

I ja està, aquesta era la tècnica bàsica d’usar el fil dental, tingueu en compte que amb el fil trigareu més a aprendre i fer la tècnica vostra, però ja sabeu que amb el temps us en sortireu. Res de rendir-vos!

Si el feu servir a diari tindreu una higiene bucal completa i amb més probabilitats de preservar les dents i de tenir un somriure perfecte.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: