Peelings amb àcids per rejovenir i treure taques - Farmacèutica online

Peelings amb àcids per rejovenir i treure taques

És ben curiós perquè arriba el sol, la platgeta i la calor i la gent de sobte es veu més taques de les que es podia veure a l’hivern. I és llavors quan vénen més a la farmàcia preguntant per mètodes contra les taques. Primerament cal dir que millor fer tractaments contra les taques de cara a l’hivern, tot i que és cert que avui dia hi ha mètodes per poder fer tot l’any, i si ens posem protecció solar cada dues hores (i la primera vegada mitja horeta abans de sortir de casa, no passa res).

Un dels mètodes més eficaços és fer servir peelings amb àcids. Sona heavy però tranquils, són concentracions d’àcid totalment controlades. El peeling és el tractament idoni per regenerar la pell a diversos nivells (capa dèrmica, epidèrmica o les dues capes).

I no serveix només per a tractar taques sinó que ajuda a rejovenir la pell, combatre l’acne i les seves seqüeles, millora els problemes de fotoenvelliment, flacciditat, estries, etc.

Peelings d’àcids

En el cas dels peelings que usen àcids podríem dir que es classifiquen segons la capacitat de penetració, és a dir:

Peelings d’àcids de capes superficials

Són els que actuen sobre l’epidermis, l’exfoliació és summament suau. S’usen per a realitzar una neteja facial intensa, eliminar taques tènues, controlar la secreció de sèu i suavitzar la pell.

Dins d’aquesta categoria entren l’àcid salicílic i glicòlic en baixes concentracions, així com els preparats de peelings enzimàtics.

No enrogeixen la pell i es poden usar amb més freqüència. El peeling enzimàtic l’únic que es pot emprar durant tot l’any.

Peeling amb àcid per a capes mitjanes

Aquest tipus de peeling actua en capes de més profunditat. De fet treballen sobre la unió entre l’ epidermis i la dermis, a nivell de la dermis superficial.
Els àcids empleats són molt més potents, capaços de combatre de manera eficaç el fotoenvelliment, les taques intenses, arrugues, marques profundes d’acne, entre d’altres.

Comunament es fan servir àcids com el mandèlic, retinoic i TCA (àcid tricloroacètic), en concentracions d’entre el 20% i el 35%.

Peelings amb àcids per a capes profundes

Aquests tipus de peeling són els que actuen sobre la dermis mitjana i profunda. Només es pot fer de mans d’un metge especialista i es fan servir per treure arrugues molt marcades, solcs profunds, fotoenvelliment sever, cicatrius i elements precancerosos…

Descama intensament la pell i fins i tot poden arribar al sagnat. En general en tractaments estètics utilitzen l’àcid anomenat fenol, que té gran poder aclarant i ofereix bons resultats en l’envelliment sever.

Cal destacar que la profunditat que assoleixen els àcids empleats en un peeling químic depèn també del tipus de solució emprada, el pH, la concentració de l’àcid, el volum, la freqüència de les aplicacions, l’estat de la barrera epidèrmica, el gruix de la pell, si el tractament es realitza amb oclusió o no i la durada de la mateixa, i el tipus de pell de la persona.

Alguns tipus d’àcids comunament usats per eliminar taques…

Àcid glicòlic

És el més usat per fer peelings, no genera enrogiment ni descamació. Entre les seves accions es pot destacar que deixa la pell llisa i elàstica, millora l’aparença del cutis que tenen arrugues lleus i ajuda a que penetrin millor els principis actius d’altres productes.

El podem trobar en diferents formats com ara solució aquosa, gel fluid, gel
viscós o en forma de mascareta.

Pel tractament de les taques es fa servir en solució aquosa, així com en el control el sèu, arrugues lleus i discromies post inflamatòries.

S’acostuma a associar l’àcid glicòlic amb el kòjic, perquè d’aquesta forma penetra millor en la pell i controla la regulació de la melanogènesi en irregularitats del to, taques causades per lesions i melasma.

Àcid mandèlic

És un àcid amb molècules més grans que les de l’anterior. No genera irritació i té poder antisèptic.

Millora l’aparença general de la pell i és més apropiat per a pells sensibles, amb rosàcia, acne i/o fotoenvelliment.

Àcid ascòrbic (vitamina C)

Té la capacitat d’estimular la síntesi de col·lagen i elastina, blanqueja les taques i suavitza arrugues fines quan s’empra en altes concentracions.

Àcid retinoic

gran capacitat blanquejadora, ofereix excel·lents resultats en l’acne comedonià, papulós o pustulós, s’empra també en el tractament d’arrugues i fotoenvelliment, estries, fol·liculitis, queratosis actíniques i psoriasi.

Àcid tricloroacètic

Segons la seva presentació té diverses aplicacions. Es pot usar en forma de solució aquosa o en gel en concentracions del 10% al 70%, i en mascareta amb una concentració que pot anar del 8% al 35%.

És important la preparació prèvia de la pell per fer el tractament amb TCA, així com una protecció solar elevada durant els tres mesos posteriors d’aplicat l’àcid.

Solució de Jessner

Es compon per àcid làctic, àcid salicílic i resorcinol. Ofereix bons resultats en el tractament de taques i arrugues.

En els tractaments de rejoveniment i eliminació de taques s’ha de fer un abordatge personalitzat i holístic amb diverses metodologies, per la qual cosa és imprescindible la consulta amb un especialista en cosmiatría ja que compta amb les eines necessàries per oferir la solució adequada i efectiva per a cada cas en particular.

Daniela Montecchiairni

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: