Lloguer d'un llit d'hospital per a la rehabilitació post-traumàtica - Farmacèutica online

Lloguer d’un llit d’hospital per a la rehabilitació post-traumàtica

Bon dia a tothom! L’article d’avui és una mica diferent al que us tinc acostumats a explicar però crec que és d’interès i que és molt probable que algun cop a la vida us trobeu en aquesta situació, com va ser el meu cas, i no sapigueu com enfocar el tema. La rehabilitació post-accident és, sens dubte, un moment difícil per a tots, i sovint, en el cas de traumes més greus, cal tenir ajudes hospitalàries (fins i tot a casa), que ens permetin viure millor aquest moment traumàtic. En el meu cas vam necessitar un llit hospitalari després que el meu avi patís un ictus. Per això em centro en el lloguer de llits hospitalaris i us dono algunes indicacions útils per saber com fer-ho.

Per què llogar un llit ortopèdic?

Normalment, quan patim un trauma greu estem uns dies a l’hospital i quan passen uns dies ens donen d’alta i ens envien cap a casa. Quan arribem a casa necessitem un període de descans que acostuma a anar acompanyat de rehabilitació i moltes cures. Òbviament dependrà de la gravetat del trauma i de cada cas, però en general és així.

En aquests casos particulars d’una necessitat temporal (que no sigui de per vida), el millor és contractar un llit d’hospital. Això ajuda el pacient a assumir posicions confortables durant la llarga estada al llit, fins i tot aconseguint alleujar els dolors nocturns, cosa que amb un llit normal és difícil perquè no estan preparats per això. A més a més, les recuperacions acostumen a ser més ràpides si es fan servir aquestes ajudes ortopèdiques (no només el llit si no cadires per moure’s, estris per poder dutxar-se)…

Tipus de llits d’hospital

No existeix només un tipus de llit ortopèdic, si no que n’hi ha de diferents i s’ajusten a les necessitats específiques del pacient. Tots els llits s’han desenvolupat per ajudar a la recuperació del pacient, facilitar un bon somni, ajudar-lo en el desenvolupament del moviment i, depèn del cas, permetre la control del llit amb màquines de control. No s’hi val agafar qualsevol llit perquè cada tipus de trauma s’ha de tractar diferent.

Vegem quines poden ser les diferents solucions per seleccionar el llit que millor s’adapti als nostres problemes.

Llits de maneta: els llistons es mouen utilitzant una maneta, que permet elevar o baixar el llit o aixecar l’àrea de cos superior o inferior segons els desitjos del pacient.

És una de les alternatives més barates a altres opcions, però també és la més complicada en termes d’ús, especialment per a aquells que no poden moure’s i no tenen mobilitat motriu. Per això, no és recomanable per a aquells que estiguin sols durant el període de rehabilitació. El cas, però, és diferent per a la persona que té ajuda a casa o que es troba a l’hospital, on aquests llits ortopèdics són més habituals.

Llits elèctrics: els llits elèctrics es gestionen mitjançant un comandament a distància amb botons ràpidament ajustables, que permeten aixecar o baixar completament tot el llit. A més, de vegades també s’uneixen a suports específics que permeten posar a la persona a la cadira de rodes o aixecar-la directament. Aquest és dels millor quan la mobilitat és reduïda.

Llits semi-elèctrics: es poden definir els llits semi-elèctrics a mig camí entre les altres dues solucions, que enllacen el control manual amb l’elèctric. Això permet canviar la posició del capçal amb un dispositiu i la inclinació del llit amb un altre.

En el moment de la fatídica elecció, és essencial tenir en compte l’edat i les característiques específiques del pacient, el tipus de trauma que cal curar i, sens dubte, la disponibilitat econòmica.

Tingueu en compte sempre les peticions del pacient, ell és el pacient i, escoltar-lo a l’hora de triar el llit d’hospital adequat, no només us pot fer sentir millor, sinó també ajudar-lo a recuperar-se més ràpidament.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: