Massatges de bambú, ¿per a què i com es fan servir? - Farmacèutica online

Massatges de bambú, ¿per a què i com es fan servir?

No se vosaltres però jo sóc una “addicta” als massatges i spas (sempre que el temps i l’economia m’ho permeten). Avui m’agradaria parlar-vos una mica dels massatges fets amb canyes de bambú, perquè no son gaire coneguts i van molt bé quan necessites que et facin un massatge profund, amb efecte drenant, tonificant i descontracturant. És a dir, quan us quedeu enganxats i no hi ha ta tia que se us descontracturi l’esquena.

I pels més presumits cal dir que aquests massatges també serveixen per combatre la cel·lulitis. La qüestió és moure el greix i aconseguir que els nòduls es disgreguin per facilitar-ne l’eliminació.

Beneficis dels massatges de canyes de bambú

A l’est (especialment a la Xina i al Japó), el bambú és un símbol de salut, fortuna i eterna joventut. Sé que ara queda fantàstic dir això i que soni a conte de fades però de fet val a dir que aquestes qualitats se les donen justament per les seves propietats. La canya de bambú conté quantitats considerables de silici, potassi, betaïna i colina, principis actius que ajuden als teixits a ser més elàstics.

Ara ja us podeu fer una idea millor del perquè aquest tipus de massatges serveix per tractar la cel·lulitis. De fet el massatge de canyes de bambú és ideal com a tractament contra la cel·lulitis edematosa i fibròtica perquè la pressió que exerceixen les canyes de bambú afavoreixen el drenatge de líquids, l’eliminació de toxines i la regeneració de teixits. A més ajuda a reactivar la circulació sanguínia i limfàtica.

També es recomana per als esportistes gràcies a l’estimulació de les plaques neuromusculars i com a tractament antiestrès. De fet, si aneu a la capital i busqueu un lloc de massatges a Barcelona proper a gimnasos o zones esportives veureu que ofereixen aquest servei, entre molts altres. Als pobles és més complicat perquè tot arriba sempre més tard que a la capital però depèn de quin poble també podeu trobar algun lloc on en facin.

Com es fa el massatge de bambú

El massatge amb canyes de bambú es fa normalment al llit o a terra. Si, heu sentit bé a terra també es poden fer massatges per incòmode que sembli.

La mida i la longitud de les canyes (que es neteja i poleix) varia segons la part del cos a tractar. Primer es fan servir dues barres que es passen per tot el cos, bé, concretament des de les mans fins als peus. El cap es deixa tranquil. Aquests passen a pocs centímetres de la pell (és un rotllo d’energies, que sincerament és la part que jo em saltaria i que no acabo de veure clar, amb perdó dels amants de “medicines alternatives). La qüestió és que se suposa que genera un so que reequilibra les energies del cos. No patiu, ara bé lo bo, després del “ritual màgic”, que si més no ens servirà per anar relaxant-nos, arriben les canyes de bambú. Aquestes sí que actuen tocant el cos, de fet cal fer més força en zones més problemàtiques com les cames, les cuixes o les natges.

La sessió finalitza amb 10 minuts de relaxació.

Els efectes mecànics del massatge amb les canyes normalment es combinen amb oli de bambú, el qual és regenerador i reafirmant. De fet s’usa des de l’inici i durant el massatge. L’oli s’obté de la maceració de les fulles de la canya en un oli base. Per les seves propietats drenants es fa servir per combatre la cel·lulitis.

Recomanen com a mínim de 10 a 12 sessions de tractament, que es duen a terme especialment durant els canvis de la temporada, quan el cos està més estressat.

Contraindicacions

El massatge de bambú no té contraindicacions particulars; no obstant això, no es recomana en l’embaràs ni si patim varius.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: