Àcid hialurònic, les nostres articulacions ho agraeixen - Farmacèutica online

Àcid hialurònic, les nostres articulacions ho agraeixen

Quan un treballa en una farmàcia se n’adona de la quantitat de gent que pateix dolors a les articulacions. Tots vénen a comprar cremes o comprimits antiinflamatoris i analgèsics per poder anar fent i no sentir aquest molest dolor. Segurament us sonaran marques com Voltadol, Flogoprofen, Fastum, Fisiocrem, Voltaren, Espidifen, Dolocatil, Nolotil, etc. Us esmento aquests perquè son els més habituals en ventes i segur que els heu escoltat algún cop. Si voleu, ja us en parlaré un altre dia d’aquestes cremes i comprimits Top 10. He de dir que son de gran ajuda i en molts casos amb això n’hi ha prou.

Ara bé, no sempre és així, i hi ha gent que ja han gastat un tub (o més) de cremes i segueixen patint. El dolor no marxa i poden passar mesos així.

No defallim que encara podem veure llum dins la foscor

Doncs pels patidors d’aquest tipus de dolors he de dir que hi ha una mica d’esperança. El dolor crònic en les articulacions, especialment els del genoll i el maluc, es pot remuntar a un procés normal d’envelliment del cartílag. En les últimes dècades, l’única perspectiva per a aquells que patien aquesta patologia eren les cures cròniques amb antiinflamatoris que servien per limitar la sensació de dolor a l’espera de poder optar per una pròtesis.

Avui dia, però, les coses han canviat molt i la medicina (com moltes altres coses de la nostra vida) evoluciona ràpidament intentant millorar sempre la qualitat de vida de les persones.

Amb el pas del temps, per desgràcia, perdem elasticitat en els teixits i ho notem tant amb l’aparició de les primeres arrugues com a nivell articular amb els primers dolors, tot això a causa d’una manca fisiològica d’àcid hialurònic.

Què és l’acid hialurònic?

Avui dia qui més qui menys haurà escoltat aquest nom en algún moment de la vida. Bàsicament perquè ja gairebé totes les cremes del mercat en porten, i suplements alimenticis, etc. És un dels més usats tan en cosmètics com en suplements per les articulacions. Donc bé, l’àcid hialurònic és una molècula present naturalment en el nostre cos i funciona com un oli de motor, lubrica els engranatges i limita la fricció; per tant, té una acció antiinflamatòria. També és capaç d’estimular la formació de col·lagen (una proteïna del teixit connectiu essencial per a la salut de la pell, cartílag, ossos, etc.). I per això es fa servir tant en cremes i en suplements pels dolors articulars.

La gran limitació per a l’àcid hialurònic és que per via oral no s’absorveix bé pel nostre cos i molt del producte que prenem no el captem, de manera que amb el temps hem anat a la recerca del millor mètode d’administració d’aquest ingredient actiu. I què millor que injectar àcid hialurònic directament?. D’aquesta forma podem aconseguir la dosis completa per a que ens ajudi al màxim.

Perdem la por a les xeringues i agulles perquè l’àcid hialurònic bé s’ho val

S’ha vist que la gent que es fa infiltracions periòdiques d’àcid hialurònic directament a les articulacions té com a resultat una millora de qualitat de vida de tots els pacients que ho fan, i una reducció del consum de medicaments pel dolor que s’allarga a 6 mesos a l’any. Després tocaria fer una nova infiltració.

No “és cosa de vells”…

Sovint els joves pensen que aquests dolor només els passa a la gent gran (que ells anomenen vells com si ells fossin nous…). Però no poden estar més equivocats. L’estrès prolongat, el treball intens, la pràctica d’alguns esports o els traumes poden alterar l’estructura del cartílag evitant la seva funció d’esmorteir, i causar així molèsties molt molestes.

El cartílag és un teixit tou que es troba entre els ossos i que serveix per evitar que es frequin entre ells. En particular, la presència de col·lagen proporciona a aquest teixit propietats que li confereixen resistència a les tensions mecàniques (per exemple, cada vegada que sortim a còrrer).

I ara parlem de col·lagen? No era àcid hialurònic?

Recentment, s’han introduït al mercat algunes formulacions orals de col·lagen de tipus II, enriquides amb una sèrie de molècules, que una vegada assimilades poden ser utilitzades pel cos com a maons per regenerar el cartílag antic.

El col·lagen, a més de les seves propietats mecàniques, una vegada administrat per via oral és capaç d’induir un efecte antiinflamatori suau, així com estimular la producció de molt més col·lagen.

Es podria dir que per tenir efectes notables en el dolor de les articulacions el millor és la combinació d’àcid hialurònic i de col·lagen. Treballen millor conjuntament.

Quin és el consell?

Si el dolor t’obliga a utilitzar regularment medicaments antiinflamatoris (responsables d’efectes secundaris greus a llarg termini), potser seria bo començar a seguir un cicle de 40-60 dies de tractament oral amb productes que continguin en col·lagen II i, visitar al teu ortopeda de confiança, que serà qui considerarà si és convenient que puguis començar també un cicle d’infiltració d’àcid hialurònic.

Podeu trobar injeccions d’àcid hialurònic a les farmàcies (tot i que segurament les hauran de demanar primer), o si compreu online hi ha la farmàcia la Farmacia Bolos (farmaciabolos.com) que també en ven. Això si, SEMPRE LES HA DE POSAR UN TRAUMATÒLEG.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: