Què és la blefaroplàstia? - Farmacèutica online

Què és la blefaroplàstia?

Segurament alguna vegada heu sentit la paraula aquesta tan estranya blefaroplàstia. Si veieu el final de la paraula, ‘plastia’ us adonareu que es tracta d’una intervenció quirúrgica, però de què?. Doncs bé, l’altre part de la paraula és ‘blefaro’, la qual prové del grec ‘blépharon’. Us quedeu igual, oi? Tranquils, és normal, si no és que sabeu grec aquesta paraula és poc deduïble. En la nostra llengua vol dir ‘parpella’.

Així doncs, la blefaroplàstia és el procediment quirúrgic que permet l’eliminació de l’excés de pell de les parpelles, i també els cúmuls de greix que formen les bosses de parpella.

Acostuma a ser una intervenció d’estètica com a mètode de rejoveniment facial. Tot i que a vegades s’intervé perquè la parpella dificulta la visió, aquesta intervenció pot tenir un valor funcional i no només d’estètica.

Quan es recomana passar per una blefaroplàstia?

Us deixo un llistat de les situacions més probables per les quals es passa per quiròfan a fer-se una blefaroplàstia.

Llegeix aquest article: Què és un mussol?
  • Bosses als ulls, a causa de l’acumulació de greix periorbital.
  • Parpelles caigudes. Quan la forma caiguda de les parpelles dóna un aspecte trist i cansat.
  • Excés de pell sobre els ulls que cobreix la parpella i pot inclús dificultar la visió.
  • Cercles foscos i depressió periorbital de la pell.
  • Potes de gall i la pell caiguda.
  • Protuberàncies palpebrals que sovint causen trastorns petits i molestos, com enrogiment, esquinçament o estrenyiment del camp visual.

Com es fa la blefaroplàstia?

La blefaroplàstia es pot realitzar a la part superior, inferior o en les dues parpelles (blefaroplàstia completa). Les incisions i les conseqüents cicatrius es col·loquen a la parpella superior (al nivell del plec de la parpella) i de vegades poden sobresortir uns mil·límetres de l’arc orbital, això fa que siguin inpreciables o gairebé inapreciables. Al nivell de la parpella inferior, però, les cicatrius es troben a uns pocs mil·límetres del marge ciliar inferior.

El cirurgià separa el teixit de la pell del teixit adipós i muscular (és a dir, la pell dels greixos i el múscul), eliminant l’excés, com en el cas de les bosses sota els ulls. Les sutures es practiquen de manera que les cicatrius siguin mínimes, per això acostumen a fer-les coincidir amb els plecs naturals de les parpelles superiors. En el cas de la blefaroplàstia inferior, es troben just per sota de la línia de la parpella.

La blefaroplàstia es realitza sota anestèsia local, generalment en combinació amb sedació intravenosa. Amb la qual cosa no es nota res durant la intervenció. L’operació dura de 20 minuts a 2 hores depenent de la complexitat i de si és una blefaroplàstia superior, inferior o completa.

Què és el que hem de tenir en compte quan ens fem una blefaroplàstia?

Haurem de mantenir una bona higiene dels ulls, utilitzant tovalloletes oftàlmiques per a fer neteges. Probablement també ens receptin algun col·liri per evitar sequedat ocular i per a que no s’infecti (no deixa de ser una ferida).

Llegeix aquest article: ¿Pestañas postizas?. ¡Mira lo que le pueden hacer a tus ojos!

Per dormir hauríem de fer-ho cap amunt i si pot ser amb dos coixins ( almenys un parell de setmanes).

No convé forçar la vista amb la televisió, telèfon mòbil, llibres…. és a dir, es poden fer servir però no gaire estona, cal anar descansant la vista.
Evitar begudes alcohòliques almenys mentre cicatritzin les ferides.

No utilitzeu lents de contacte fins que no es completi la curació i sortir al carrer preferiblement amb ulleres fosques. De fet no convé exposar-se al sol.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: