Correctors de colors: quins podem fer servir i per a què? - Farmacèutica online

Correctors de colors: quins podem fer servir i per a què?

Bon dia a tots!!! Ja feia dies que no em connectava per falta de temps. Espero poder tindre’n més a partir d’ara.

Avui m’agradaria fer 5 cèntims sobre els correctors de colors, perquè m’he trobat en més d’una ocasió gent que ve a la farmàcia preguntant per maquillatges de colors per cobrir taques, vermellors… i pregunten just pel contrari del que han de fer servir.

Els correctors de colors es fan servir per neutralitzar (amagar) granets, taques, vermellors, ulleres…

També et pot interessar: Cómo acabar con las manchas en la piel

És important saber, en primer lloc, que els correctors tenen principalment dues funcions: corregir les imperfeccions de la cara i fer que alguns punts de la cara siguin més brillants que altres (això ens ajuda dissimular o destacar zones).

Si els correctors de colors tenen la funció de corregir les imperfeccions de la cara, s’han d’utilitzar-se preferentment sota la base i no per sobre de la mateixa. Aquest és un dels primers errors que cometem. Jo, com a norma bàsica, sempre dic que recordem una cosa: els tractaments van a sota (en el cas de les cremes el primer que ens posem són els antitaques, o els antiacneics, etc; en el cas del maquillatge també, per sota de la base, els correctors).

Un altre error molt freqüent és utilitzar un to que l´únic que farà és que es vegi encara més la imperfecció. El pigment contingut en els correctors de colors funciona per tons oposats. És a dir, per atenuar una imperfecció d’un determinat color, s’utilitza el to oposat de la paleta de colors.

Anem a veure exemples pràctics:

El color verd neutralitza el color vermell. Per això s’utilitza sovint per cobrir vermellors de cuperosis, taques recents de la pell fetes per cicatrius o inclús taques de l’acne. De fet es pot posar a sobre d’algun granet inflamat perquè al ser vermell es veurà menys, això si, que sigui oilfree.

El color préssec o albercoc neutralitza els colors foscos, al igual que ho fan el beix o el marró. De fet, s’utilitza molt en pells madures per cobrir les zones hiperpigmentades.

El color groc neutralitza el color blau. Els correctors grocs o taronja són la millor arma de defensa per cobrir cercles blaus o morats, l’aliat indispensable que mai no pot faltar en un kit de maquillatge. Si tens ulleres blavoses o hematomes convé usar aquests tons grocs per dissimular-los.

Menys conegut, però igualment vàlid, és el corrector de color porpra, que s’utilitza per contrarestar un to apagat, gris o groguenc d’una cara amb poca brillantor. Un dels usos més habituals és ocultar la grisor per sobre dels llavis. El color blau es fa servir per taques grogues.

Els tons més ataronjats serveixen per cobrir zones més blavoses produïdes per petites venetes.

Si voleu donar més profunditat a la pell podeu fer servir color marronosos. De fet es fan servir als contorns combinats amb tons naturals i il·luminadors per marcar el contorn.

Tons naturals, són els que es fan servir després d’haver-se posat el corrector. Per exemple, si fem servir un groc per tapar un blau, després d’aplicar-lo i difuminar-lo podrem procedir a posar el to natural a sobre.

Si sou dels que teniu sort i la vostra pell no té moltes imperfeccions, podeu triar només un corrector amb un to que s’escaigui més a la vostra pell. Si no és el cas, podeu fer servir els diferents tons segons les necessitats que tingui cada zona de la vostra cara.

Resultat d'imatges de colors correctores

Si voleu aprendre tècniques de maquillatge podeu apuntar-vos als cursos de maquillatge a Barcelona de l’ academia Casanova.

Com s’han d’aplicar els correctors?

Amb la cara néta i després que totes les cremes que fem servir s’hagin absorbit aplicarem el corrector que ens faci falta segons la imperfecció que vulguem cobrir. Abans de fer cap altre pas hem de deixar que s’assenti bé el corrector.

Un cop assentat podem posar el to natural a sobre o la base de maquillatge que vulguem fer servir.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: