¿Sabeu què és la Caigua? Desconeguda però ben bona... - Farmacèutica online

¿Sabeu què és la Caigua? Desconeguda però ben bona…

La Caigua és una hortalissa no gaire coneguda a les nostres terres. I és una llàstima perquè te unes propietats que son molt bones per a la salut. Així a grans trets podríem dir que destaca per aportar molta aigua i fibres i en canvi, gairebé no te calories. Per això es fa servir en dietes per perdre pes i en casos de sobrepes.

La caigua o caihua, pertany a la família de les Cucurbitaceae, el seu nom científic és Cyclanthera pedata, aquesta varietat d’hortalissa també és coneguda com achocha, achojcha, cogombre per farcir o archucha.

Origen de la Caigua

La caigua és una hortalissa oriünda dels Andes peruans. Tot i que avui dia s’ha expandit arreu del món tot i que segueix sent desconeguda per moltes persones. De fet, els llocs on es coneix més és a la zona de l’Equador, Bolívia, Colòmbia, en zones d’Amèrica del Sud i Central, i a algunes parts de l’Hemisferi Nord Tropical. Tot i que avui dia es poden trobar també en establiments d’arreu del món.

Informació nutricional de la caigua (per 100 g)

 • Calories: 15,0
 • Aigua: 95,0%
 • Proteïnes: 0,5 g
 • Greix total: 0,2 g
 • Carbohidrats totals: 3,3 g
 • Fibra: 1,6 g
 • Cendres: 1,0 g
 • Calci: 34,0 mg
 • Fòsfor: 43,0 mg
 • Ferro: 0,9 mg
 • Vitamina A: 9 gu
 • Tiamina: 0,02 mg
 • Rivoflavina: 0,02 mg
 • Niacina: 0,17 mg
 • Vitamina C: 11,4 mg

Com pot beneficiar-nos aquesta hortalissa?

La caigua és saciant, es pot consumir fresca o cuita.
De fet és un bon aliat per eliminar l’excés de pes. Ens ajuda a aprimar de forma natural perquè com ens sentim plens més ràpid no ens posarem a menjar com si no hi hagués un demà. Sovint es fa servir aquesta hortalissa per elaborar dietes per aprimar (sobretot en els països esmentats anteriorment, per la facilitat de trobar-la, de cuinar-la i els efectes positius en problemes d’obesitat).

Nutricionalment és molt baixa en calories, la seva principal aportació és l’aigua, la qual cosa ajuda a la hidratació. També posseeix un cert efecte diürètic suau que resulta beneficiós per eliminar toxines.

També et pot interessar: ¿Se pueden eliminar toxinas del cuerpo? Sí, y aquí te enseño cómo.

Un altre dels beneficis de la caigua és la concentració de fibra que posseeix, ajuda a mantenir una regularitat en l’evacuació intestinal i prevenir el restrenyiment.

Regula el metabolisme dels greixos reduint el colesterol de la sang. De fet se li atribueix un cert poder reductor del colesterol LDL o colesterol dolent nociu per a l’organisme. Tal com podem veure a l’estudi realitzat per
Daniel J. DeNoon, Peruvian Cucumber May Help Cholesterol.

Un dels estudis clínics realitzats a la Universitat Cayetano Heredia (Lima), en dones post-menopàusiques va determinar que el tractament amb caigua va aconseguir reduir la prevalença de la hipercolesterolèmia del 75% a 12.5%. Això és una reducció considerable i a tenir en compte.

La caigua també te propietats cardioprotectores per a l’organisme. De fet també es relaciona el consum d’aquesta hortalissa amb la prevenció de malalties cardiovasculars, específicament la hipertensió arterial. Té un paper clau en el manteniment de la pressió arterial degut a que inhibeix moderadament l’enzim convertidor de l’angiotensina, la qual compleix un paper fonamental en el control de la pressió arterial.

Ajuda en tractaments de varius i a eliminar la cel·lulitis. Tot i que no hi ha estudis que ho conirmin. Es pressuposa per la seva composició.

També se li atribueixen propietats antioxidants, hipoglicemiants, analgèsica i antiinflamatòria, però com en els anteriors casos, no hi ha estudis suficients davant aquests efectes.

Precaucions amb la caigua

La caigua en forma d’encapsulats pot donar lloc a visió borrosa, per això podreu trobar llocs on diguin que redueix la visió. No és que ens tregui vista sino que la miropulveritzaió encapsulada pot donar com efectes adversos visió borrosa, que desapareix si es deixa de problema. L’hortalissa no té aquest efecte advers.

A més, poden tenir altres efectes i contraindicacions en persones gestants, mares lactants, persones medicades per controlar els greixos i persones amb problemes en el fetge. Qualsevol suplement haurà d’estar sota supervisió mèdica.

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: