Alopècia, no és el mateix en dones que en homes - Farmacèutica online

Alopècia, no és el mateix en dones que en homes

Diferències entre la calvície de patrons femenins i masculins

Hamilton i Norwood van desenvolupar una escala per a la pèrdua de cabell masculí (desenvolupada per Hamilton als anys 50 i actualitzada per Norwood als anys setanta), i el 1977 Ludwig va desenvolupar una escala similar per a la calvície femenina.

Tot i que hi ha altres escales tant per MPHL (alopècia masculina) com per pèrdua de cabell femení (FPHL), aquestes dues són les més populars entre els professionals i els investigadors en intentar classificar la pèrdua de cabell.

L’escala Hamilton-Norwood:

L’escala Hamilton-Norwood té set tipus de classificacions i diverses etapes dins d’aquestes classificacions. Per exemple, a l’etapa 5 hi ha 3 nivells de progressió, incloent 5, 5A i 5V, que mostren variacions d’un retrocés amb pèrdua de cabell també a la corona del cap d’home. L’ alopècia androgenètica, o MPHL, pot començar per a alguns homes fins i tot en la seva adolescència i continuar durant tota la seva vida. La taxa i l’aparició d’una alopècia androgènica és molt individualitzada, és a dir, depen de cada persona. No obstant això, es creu que hi ha determinats gens per a la pèrdua de cabell i per això la seva història familiar ens pot ajudar a saber la seva evolució.

Escala Hamilton-Norwood

Llegir: Serenoa repens contra la caída del cabello. Los estudios lo verifican

Els tipus d’alopècia femenina més freqüents són, en general, els mateixos que afecten a l’home, encara que amb diferències significatives que ajuden al diagnòstic. L’ alopècia areata afecta tots dos sexes per igual, però l’androgènica ( o coneguda també com androgenètica) és molt més freqüent en homes . Quan es produeix en dones, explica José Domínguez Auñón, dermatòleg de l’ Hospital de l’Henares, a Madrid, solen influir factors hormonals, com una excessiva activitat dels andrògens.

L’escala Ludwig:

L’escala Ludwig té tres classificacions primàries que mostren el cabell molt més fi (prim), la pèrdua de cabell difusa i la recessió frontal. Cada imatge de l’escala mostra el cap d’una dona amb els cabells separats al mig. Com a exemple, les imatges I-1 a I-4 mostren la progressió a mesura que una dona passa de la caiguda del cabell a la pèrdua cada vegada més notable de cabell. La pèrdua de cabell esdevé cada vegada més dràstica.

En comparació amb la pèrdua de cabell masculí, la FPHL no és tan habitual ni acceptada a la societat. Per això les dones afectades per alopècia androgèntica poden experimentar una angoixa emocional i psicològica per la seva condició. A diferència dels homes, les dones “no poden afaitar-se”.

Escala Ludwig

L’efluvi telògen és poc comú en els homes i gairebé sempre afecta les dones. Els cabells comencen a caure bruscament entre dos i quatre mesos després de patir algun episodi físic o psíquic de rellevància , com una malaltia que causa febre, cirurgia, part , estrès psicològic important, etc.

El dermatòleg afegeix que hi ha formes d’alopècia exclusives de dones postmenopàusiques , com l’alopècia frontal fibrosant. Es tracta d’una alopècia cicatricial per la qual es perd pèl a la zona de la diadema.

Fins i tot parla d’una alopècia per tracció , que es produeix per l’estirament excessiu prolongat per determinades modes en el pentinat (cues de cavall o trenes molt estirades). Si es manté pot arribar a ser permanent. Així que quan us aneu a fer una cua d’aquelles ben fortes penseu-hi bé abans de fer-ho.

Llegir: Sistemas de Integración Capilar: la forma más rápida de recuperar el cabello sin cirugía

Alopècia infantil

Comparat amb els nens també hi ha diferències. Hi ha formes d’alopècia infantil, com la tricotilomanía, en la qual el nen s’arrenca pèls de determinades zones . També existeix la síndrome de l’ anàgen solt, típic de nenes rosses entre tres i sis anys que presenten pèrdua difusa del pèl.

Qui pot patir alopècia areata i androgenètica

L’alopècia areata sol aparèixer en nens o joves, encara que pot sortir també més tard. L’ androgenètica i l’efluvi telògen crònic solen produir-se en dones entre 30 i 60 anys , encara que la primera pot aparèixer abans, de vegades des de la pubertat, i l’efluvi telògen agut apareix a qualsevol edat.

En general és possible que es produeixi en dones normals, sanes. Encara Domínguez assenyala que hi ha altres causes que poden causar pèrdua de cabell:

Deficiències nutricionals

• Dèficit de ferro (amb o sense anèmia )

•  Alteracions tiroïdals i metabòliques

• Pèrdua de cabell induïda per fàrmacs

•  Sífilis

• Trastorns hepàtics o renals .

•  Malalties cutànies localitzades a nivell del cuir cabellut.

Evitar la caiguda del cabell

La prevenció és difícil en la majoria dels casos , excepte si s’ha detectat que la causa és alguna de les raons anteriors.

Hem de mantenir una dieta correcta, ja que sabem que els dèficits nutricionals ( malnutricióproteic-calòrica o anorèxia nerviosa) són causa de pèrdua de cabell. També és important tractar possibles malalties que cursen amb descamació del cuir cabellut (dermatitis seborreica i psoriasi ), així com mantenir una higiene capil·lar correcta.

Els xampús contenen ingredients que els atorguen altres propietats físiques i estètiques com escumants, condicionadors, equilibradors de pH, fragàncies i additius especialitzats, etc.

No hi ha cap xampú que tracti específicament l’alopècia. Alguns tenen substàncies vasodilatadores (per exemple, el tocoferol) que faciliten l’absorció de productes terapèutics com el minoxidil.

Si l’alopècia s’associa a una altra patologia com la dermatitis seborreica o la psoriasi s’utilitzen xampús amb ingredients específics per aquests trastorns. 

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: