Anem a veure cosetes sobre el Radio Salil (crema antiinflamatòria) - Farmacèutica online

Anem a veure cosetes sobre el Radio Salil (crema antiinflamatòria)

Els antiinflamatoris per via tòpica són una de les categories reina de les farmàcies … un grup de medicaments molt demandats pels pacients i que compten amb avantatges enfront de l’administració d’aquests mateixos antiinflamatoris per via sistèmica (oral). Aquest post el dedicarem a un dels més coneguts … Radio Salil.

Els AINE (antiinflamatoris no esteroïdals) tipus diclofenac, ibuprofèn o àcid acetilsalicílic, etc. pertanyen a un dels grups de medicaments que més dispensem a les farmàcies. La presa dels antiinflamatoris per via sistèmica, fonamentalment oral, compta amb una major potència d’acció que si ho apliquem en forma de crema o pomada, però el seu ús s’ha vist augmentat gràcies a la seguretat i perquè pot ser usat per grups de pacients que tenen contraindicat l’ús d’antiinflamatoris per vía oral..

A hores d’ara, molts pacients coneixen el potencial gastrolesiu dels antiinflamatoris, i també les contraindicacions que presenten en persones amb problemes d’hipertensió o cardiovasculars. Reaccions adverses i contraindicacions que es veuen molt disminuïdes quan apliquem aquests medicaments per via tòpica … en aquest cas perdem una mica de potència però guanyem en seguretat.

El que has de saber sobre Radio Salil


Es tracta d’un antiinflamatori per via tòpica, indicat per a l’alleugeriment local simptomàtic de dolors musculars i articulars per a majors de 12 anys.

Has de saber que aquest producte el pots trobar de dues maneres diferents, com una crema i com un esprai, tots dos amb una composició molt similar.

També et pot interessar: Árnica. ¿Conoces todos sus posibles usos? Descubre qué puedes hacer…

Què porta el Radio Salil?

Combina en la seva composició diferents principis actius, cadascun amb la seva funció. Anem a veure què fan:

Salicilat de metil: És un analgèsic, antiinflamatori però que en aquestes preparacions tòpiques compleix una funció anomenada contrairritant. Què vol dir això? Doncs que van a alleujar el dolor produint en zones adjacents un dolor menys intens … és a dir, que va a contrarestar el més intens.

Nicotinat de metil: un actiu amb activitat rubefaent, és a dir, generarà una sensació de calor gràcies a un efecte vasodilatador que augmentarà el flux sanguini a la zona on l’apliquem. Aquest efecte de rubefacció potenciarà l’efecte contrairritant del salicilat de metil.

Mentol líquid: Per contra, produeix una sensació de fred, molt beneficiós com a analgèsic per problemes aguts, és a dir just en el moment d’una torçada o cop, i no tant per lesions cròniques.

Àcid salicílic: Amb capacitat analgèsica.

Càmfora: Igual que el mentol produirà sensació de fred.

Com es fa servir Radio Salil?

El primer que has de recordar és que és un medicament recomanat per a adults i nens majors de 12 anys, i que no has d’aplicar el medicament sobre una ferida, sempre sobre pell sana.

Has d’aplicar una petita quantitat a la zona adolorida i fer massatges per afavorir l’absorció del medicament, pots realitzar l’aplicació 2 o 3 vegades al dia. Això sí, tingues la precaució de rentar-te les mans després i no se t’ocurreixi tocar-te un ull o el nas amb restes de crema … recorda l’efecte contrairritant, l’efecte fred i el de rubefacció.

No ho facis servir més d’una setmana … si no notes millora o si es produeix irritació a la zona, hauràs de consultar amb un metge.

Algunes advertències importants sobre el Radio Salil

Compte amb el Sol, no has d’aplicar el medicament i exposar aquesta zona al Sol … ja que corres el risc de patir el que es coneix com a reaccions fotoal·lèrgiques, que es produeixen principalment en medicaments aplicats per via tòpica i no són dosis dependents. Això vol dir que encara que estiguem poc temps al sol o la quantitat de medicament sigui petita es pot desenvolupar la reacció. Es produeixen lesions semblants a un èczema de contacte i van acompanyades de picor, una altra característica és que es poden estendre a zones no exposades.


No has d’aplicar el producte i després embenar aquesta zona amb embenats oclusius ni aplicar calor, ja que això podria augmentar la seva absorció a través de la pell dels actius i desencadenar algun tipus de reacció adversa.

Ja t’he advertit el dels ulls, boca o nas oi? … ho repeteixo per si de cas … i ja se que és una cosa molt obvia, però com hi ha gent per a tot … és un medicament via tòpica, no t’ho mengis.

Interaccions del Radio Salil

No facis servir Radio Salil en excés o de forma crònica si et trobes en tractament amb warfarina, ja que pot potenciar el seu efecte i es corre el risc de patir hemorràgies.

No has d’aplicar al costat de Radio Salil productes de similars característiques ja que els efectes es poden veure potenciats.

També et pot interessar: Antiinflamatorios naturales. ¿Cuáles son y para qué sirven?

Embaràs, Lactància i Radio Salil

No has de fer servir Radio Salil si estàs embarassada, o penses que pots estar-ho, ni tampoc si estàs donant el pit … ja que no hi ha estudis que certifiquin la seva seguretat en aquests casos.

Reaccions adverses del Radio Salil

Pel que fa a les reaccions adverses són, evidentment locals: irritació, eritema, sensibilització al·lèrgica cutània o reaccions al·lèrgiques cutànies a la zona d’aplicació, que remeten a l’interrompre el tractament.

El que si has de tenir en compte és que millor que no facis servir aquest producte si tens una pell sensible o reactiva, ja que serà més fàcil que experimentis alguna d’aquestes reaccions adverses.

Si tens dubtes … pots fer-nos qualsevol consulta sobre aquest o un altre tema i si t’ha semblat interessant, comparteix-ho a través de les Xarxes Socials.

El preu de la crema ronda los 8 o 9 euros.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: