Els 10 millors xarops per a la tos (seca i amb mocs) - Farmacèutica online

Els 10 millors xarops per a la tos (seca i amb mocs)

Són múltiples les situacions i malalties que ens fan tossir. Aquesta reacció corporal sovint resulta molesta o fins i tot dolorosa en funció de la seva intensitat i les seves característiques, sent necessari o recomanable l’ús d’algun tipus de fàrmac per alleujar-la.

Amb aquest objectiu s’han anat generant al llarg de la història una gran quantitat de xarops, amb diferents components i característiques. En aquest article anem a veure alguns dels millors xarops per a la tos.

Què és la tos?

Tots o gairebé tots hem tossit en alguna ocasió, però la veritat és que es tracta d’una cosa que en general no solem parar-nos a pensar què és o per què es produeix. Per això farem una breu definició.

Anomenem tos a una reacció corporal que el nostre cos porta a terme en aquelles situacions en què les nostres vies aèries es troben obstruïdes. Es tracta d’un mecanisme de defensa que té com a objectiu l’expulsió d’aquells cossos o elements que obstrueixen o irriten aquestes vies.

Es tracta d’un acte sa i habitual que apareix en situacions en què ens entren cossos estranys (fum, terra o aigua per exemple) en les vies que es dirigeixen als pulmons, o bé quan patim alguna malaltia (generalment infeccions respiratòries) en què els microbis o els mocs dificulten el pas de l’aire.

Cal destacar que hi ha diversos tipus de tos, sent principalment dues les més conegudes: seca o amb mucositat. La tos seca sorgeix com a resposta a la irritació generada per gèrmens o irritants externs, expulsant únicament aire. L’altre principal tipus de tos és la mucosa o flegmàtica, en què s’ expectoran mocs o flegmes que impedeixen o bloquegen en part el pas de l’aire.

Els millors xarops per a la tos

A continuació veurem alguns dels deu millors xarops per a la tos de l’actualitat, sent alguns d’ells altament coneguts i altres menys esmentats en el dia a dia. Cal tenir sempre en compte que aquests fàrmacs tenen dosis específiques segons l’edat i que pot generar efectes secundaris. També és molt important consultar al metge i llegir el prospecte abans de prendre’ls, atès que molts interaccionen amb altres fàrmacs.

1. Bisolvon antitussigen

Aquesta coneguda marca d’ antitussigen s’especialitza en el tractament de la tos de tipus mucós, típica de malalties i problemes com els refredats. La seva acció expectorant debilita els mocs fent-los menys viscosos i facilitant la seva expulsió.

Es considera com el millor o un dels millors per tractar malalties bronco-pulmonars.

2. Histiacil

Aquesta marca es coneix pels seus efectes ràpids a l’hora de tractar la tos de tot tipus, si bé es considera el millor a l’hora de tractar la tos seca. Té també una versió sense sucres per a diabètics, així com una versió infantil.

3. Mucosan

Una altra de les grans marques i una de les més conegudes, els xarops per a la tos de Mucosan són de gran utilitat per al tractament de la tos líquida o mucosa típiques del refredat en majors de dos anys d’edat. No obstant això és freqüent que presenti alguns efectes secundaris lleus.

4. Flutox

Un antitussigen especialment útil per al tractament de la tos seca en majors de dos anys d’edat, inhibint el reflex de la tos.

5. Hylands

Aquesta marca té entre els seus productes antitussígens especialment dedicats a nadons, si bé cal consultar abans amb un pediatre per valorar la seva adequació. També té versió per a nens més grans.

6. Sensibit XP

Aquesta marca sembla ser una de les millors a l’hora de tractar la tos derivada de la presència d’al·lèrgies, tenint un efecte expectorant i alhora antihistamínica.

7. Tukol-D

Aquesta marca posseeix expectorants de gran utilitat per al tractament d’infeccions respiratòries, facilitant la disminució de la viscositat dels mocs. No s’ha d’administrar abans dels 12 anys llevat que estiguem parlant de la seva versió infantil.

8. A. Vogel Broncosan

Una de les millors marques realitzades amb productes naturals, i que a més d’ajudar a combatre la tos típica d’infeccions respiratòries augmenta lleugerament les defenses. Destaca el que està fet a partir de productes com el pi. No obstant això, el seu sabor no és excessivament agradable.

9. Iniston

De gran utilitat quan estem davant d’un tipus de tos seca de tipus al·lèrgic, contribuint a calmar la irritació a gola i vies respiratòries.

10. Vick-44

Aquesta marca resulta de gran utilitat per a tot tipus de tos, si bé sol ser més indicada per al tractament de la tos seca. Alleuja la congestió i permet que el moc de expulsi més fàcilment. Això sí, igual que la resta té contraindicacions com ara la diabetis o els problemes hepàtics.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: