Aconsegueixen retornar la vista a rates fent un trasplantament cel·lular - Farmacèutica online

Aconsegueixen retornar la vista a rates fent un trasplantament cel·lular

Un estudi representa un pas endavant en la lluita contra la pèrdua de la visió associada a l’edat i la malaltia.

La degeneració de la retina associada a l’edat o la malaltia ocular progressiva danya les cèl·lules de detecció de llum necessàries per a una visió precisa. Els tractaments actuals només poden ajudar a protegir les cèl·lules existents d’un dany major i són ineficaços durant les últimes etapes de la malaltia una vegada que aquestes cèl·lules desapareixen. Els trasplantaments de làmina retiniana han demostrat ser una possibilitat en estudis previs en animals i humans, però la seva capacitat per restaurar la visió complexa encara no s’havia avaluat.

Ara l’estudi que es publica en «Journal of Neuroscience», David Lió i el seu equip de l’Institut de Medicina Regenerativa de la Whitehall Foundation i del National Eye Institute (EUA), han avaluat la resposta de les neurones a l’escorça visual primària i han demostrat que les rates amb degeneració retiniana greu que van rebre les cèl·lules del donant es van tornar sensibles diferents els estímuls visuals, inclosos el volum, l’orientació i el contrast, als tres mesos d’haver rebut el trasplantament.

«Sabíem que els trasplantaments de làmina retiniana poden integrar-se als ulls degenerats i permetre que els animals detectin llum. Però, més enllà de la detecció de llum rudimentària, no se sabia que tan bé funcionava el sistema visual al cervell amb el trasplantament de retina recentment integrat- senyala Lió – Ara, hem vist que les neurones en el centre de processament visual primari funcionen tan bé com les neurones en animals amb retines sanes normals. Aquests resultats mostren el gran potencial dels trasplantaments de retina per tractar la degeneració de la retina en les persones ».

Degeneració macular

La degeneració macular associada a l’edat i la retinitis pigmentària condueixen a una pèrdua de visió profunda a milions de persones a tot el món. La primera danya les cèl·lules de detecció de llum necessàries per a una visió precisa, i els tractaments actuals només poden ajudar a protegir les cèl·lules existents d’un dany major. Són ineficaços durant les últimes etapes de la malaltia una vegada que aquestes cèl·lules desapareixen.

La degeneració macular associada a l’edat i la retinitis pigmentària condueixen a una pèrdua de visió profunda a milions de persones a tot el món.

«Sorprenentment, vam trobar que els trasplantaments de làmines retinianes fetals van generar respostes visuals en l’escorça de qualitat similar a les rates normals. Els trasplantaments també van preservar la connectivitat dins del cervell, el que dóna suport al potencial d’aquest enfocament per curar la pèrdua de la visió associada amb la degeneració de la retina », afirma Lió.

És a dir, les cèl·lules fetals s’integren en la retina i generen una activitat visual gairebé normal en el cervell de rates cegues. Els investigadors conclouen que el seu estudi representa un important pas endavant en la lluita contra la pèrdua de la visió relacionada amb l’edat i la malaltia persones. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: