Beneficis i perills del Derma Roller per a la pell - Farmacèutica online

Beneficis i perills del Derma Roller per a la pell

El dermaroller o mesoroller és un tractament molt efectiu per a diverses alteracions estètiques, com ara les arrugues, flacciditat, taques, cicatrius, cel·lulitis, alopècia, etc. Es tracta d’un corró amb microagulles de titani o d’acer quirúrgic, de diferent gruix segons el problema i la zona del cos a tratar (i aquest és un dels primers problemes, si el tenim a casa, quin tamany hem de fer servir?).

Com funciona?

Quan ens fem una ferida, intervenen diversos factors.

La primera resposta del nostre cos davant d’una agressió del teixit és que es dona un major alliberament d’oxigen i sang produint un enrogiment amb un possible sagnat. Primerament actuen els glòbuls blancs (leucòcits) encarregats de mantenir el nostre sistema immune i “contraatacar” als agents externs com bacteris, virus, gèrmens … En aquest moment, els glòbuls blancs s’encarreguen d’eliminar els possibles bacteris que puguin haver provocant la inflamació i un primer dolor.

Si hi ha sagnat es produeix una hemorràgia per centrifugar tota aquesta ferida i mitjançant les plaquetes aquesta ferida es va tancant ràpidament. El cos comença a fabricar diverses fibres. Originàriament es comença a fabricar col·lagen tipus III. Un col·lagen desordenat que intervé en tot el procés de la cicatrització i que posteriorment s’anirà transformant en col·lagen tipus I encarregat d’oferir resistència i turgència a la nostra pell.

El Derma roller, amb les seves micro agulles, crea l’obertura d’uns micro canals a la pell. La pell reacciona de la mateixa manera que quan hi ha una ferida i comença a posar-se en marxa el procés anterior.

Aquestes microagulles són molt però molt finites i treballen en forma superficial sobre la pell però cada part del cos necessita un tamny i una fondària específiques. Si es fan servir bé no causen sagnat ni són doloroses, només generen molèsties lleus. Al passar el Derma roller sobre el teixit es produeixen lesions microscòpiques per tal d’estimular el procés natural de reparació natural de la pell i l’alliberament dels anhelats factors de creixement, la producció de col·lagen i l’elastina, i la regeneració de les cél·lules.

L’ estimulació que produeix el corró fa que el flux de sang sigui més gran, raó per la qual el teixit de la zona tractada rep una major aportació de nutrients i oxigen, el que es tradueix en més toxines alliberades i una pell notablement revitalitzada.

Per usar abans de les cremes habituals

Un altre benefici d’aquest tractament és que augmenta els efectes dels productes cosmètics que s’apliquen posteriorment, ja que fa que els principis actius que contenen les cremes penetrin a major profunditat, obtenint resultats en menys temps.

No s’ha de fer cada dia!!!

La quantitat de sessions i el temps de tractament necessari depèn del problema a resoldre, per exemple per aconseguir reduir la flacciditat moderada en una pell en bones condicions, es necessiten aproximadament de 5 a 6 sessions, dues vegades per semana.

Por aquesta raó és que no es pot dir amb certesa quantes sessions necessita una persona, però si assegurar que les aplicacions han de ser les justes i de 1 a 2 vegades a la setmana. No més, recordeu això si no voleu fer-vos malbé la pell.

El Derma roller es pot aplicar sol o bé amb cremes indicades per a aquest tractament, com ara un plasma ric en plaquetes. Es pot fer junt amb altres tractaments com la radiofreqüència, ultrasons, etc. Els resultats comencen a veure partir de la 1 sessió, i són més notoris passades unes 3 aplicaciones.

La durada de l’efecte total depèn del cas, edat de la persona, cures que brinda a la seva pell, estat de la pell, hàbits de vida, i de la constància en les sessions de manteniment.

Beneficis del Derma roller per a la pell

 • Regenera i renova la pell
 • Normalitza la textura
 • Redueix la flaccididitat de la pell
 • Suavitza les línees d’ expresió
 • És ideal per a pells malmeses pel sol
 • Redueix els poros dilatats (això és el que es nota més ràpid)
 • És efectiu per tractar estríes tant vermelles com blanques
 • Ajuda en els tractaments anticel·lulítics
 • Resulta molt efectiu en els tractaments per a les taques
 • Es pot usar en tot tipus de pells
 • És menys agressiu que els peelings amb àcids i amb làser

Com és una sessió de Derma roller

El tractament amb Derma roller te l’ha de fer un professional capacitat, que et farà comprar el corró (ja que és d’ús personal). Sé que hi ha tendència a comprar-lo i voler fer-ho a casa però ho desaconsello totalment. S’ha de fer ben fet per evitar mals.

Primer es realitza una neteja i desinfecció de tota la zona, ja que la pell ha d’estar completament lliure de residus i agents patógens. Després l’especialista aplicarà un cosmètic indicat per al cas, fent un massatge fins a la seva completa absorció. Abans de passar el corró sobre la pell s’ha de desinfectar i esbandir molt bé. Les passades amb aquest aparell són amb una pressió moderada en diverses direccions per tal de cobrir tota la superfície però sense lesionar el teixit.

Un cop fet aquest pas es torna a rentar de nou i a desinfectar la zona i s’aplica una mascareta. És important rentar el corró, desinfectar-lo i assecar-lo abans de guardar-lo en bones condicions per a la propera sessió.

Tot això dura aproximadament una mitja hora i després pots continuar amb les teves activitats normals, però usant factor de protecció solar i evitant l’exposició al sol.

Per què és perillós el Derma Roller?

La regulació actual dicta que en estètica tan sols està permès penetrar fins 1 mm enfront del més de 1mm a nivell mèdic. Aquest valor (1 mm) només s’utilitza en cicatrius profundes i zones corporals, deixant els valors compresos entre 0.25 i 0.5 a nivell facial.

No és possible controlar ni la velocitat ni la pressió a la qual es treballa, ja que depèn de la nostra pròpia mà. Pel que pot ser perillós si no es treballa bé i podem arribar a ocasionar lesions a la pell.

Finalment i d’allò més important és el tipus de penetració. Com que és un corró, les agulles incideixen tant en perpendicular com en diagonal. En incidir en diagonal, aquestes micro agulles erosionen la pell arribant a provocar majors reaccions. Per això sempre ho ha de fer un especialista, i no us aconsello que ho compreu per fer-ho a casa. Comprar-lo l’haureu de comprar si o si, si voleu fer el tractament perquè l’haureu de portar a la visita a que us ho facin, però no el feu servir vosaltres a casa.

Precaucions

 • No utilitzar en embarassades
 • No utilitzar en casos d’acné o amb infecció de pell
 • No utilitzar en pells sensibles
 • No utilitzar en casos de problemes de cicatrització i coagulació de sang
 • No utilitzar si s’està prenent algun tipus d’antibiòtic
 • No utilitzar si es pren Sintrom

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: