Valeriana: propietats, beneficis i contraindicacions - Farmacèutica online

Valeriana: propietats, beneficis i contraindicacions

 

La valeriana és mundialment reconeguda per les seves propietats beneficioses sobre el nostre sistema nerviós. De fet, el nom Valeriana prové de el llatí i significa, “estar bé“. Les seves propietats es coneixen des d’abans de l’Edat Mitjana.

La part més important d’aquesta planta és l’arrel, i això es deu al seu contingut en oli essencial el qual és molt ric en àcid valérico i isovalèric, àcid Pineu, tanins, àcid canfè, sucs amargs i alcaloides. Gràcies a aquests components la valeriana aconsegueix aquests efectes calmants sobre el nostre sistema nerviós .
 
A més de calmant, la valeriana també és antiespasmòdica, anticonvulsiva i sedant .
 

Per això es dóna valeriana en casos com (usos):

 
– Espasmes estomacals
– Hiperexcitabilitat
– Nerviosisme
– Irritabilitat
– Rampes
– Problemes cardíacs
– Trastorns estomacals
– Insomni
– Asma
– Neurosi
– Esgotament intel·lectual
– Depressió
– Cansament
 
Recordeu que la valeriana és una planta soporífera, per tant, indueix a la son . Per això no s’ha de prendre abans de conduir o de fer alguna pràctica que pugui suposar un risc en cas que us adormi.
 
Altres qualitats destacades de la valeriana i que li aporten aquests beneficis sobre la salut és que és antiparasitària i en casos de vòmits o timpanitis és aconsellable prendre valeriana.
 

Remeis amb valeriana

 
1) Maceració de valeriana contra l’insomni i les migranyes
Agafa una tassa d’aigua, freda, i afegeix-li 2 cullerades d’arrel de valeriana esmicolada. Deixa-ho macerar durant mig dia. Per al mal de cap pren un parell de tasses a el dia. Això sí, has de escalfar abans de prendre-ho. I si pateixes d’insomni millor el prens a la nit just abans d’anar a dormir.
 
2) Tintura de valeriana amb acció sedant i antiespasmòdica
Necessites 100 mil·lilitres d’alcohol de 70 º a el qual li afegiràs 25 grams d’arrel esmicolada. Deixa-ho macerar durant 10 dies. després pots prendre 10 gotes 3 vegades a el dia. Si trobes que és poc dolç pots afegir mel o sucre.
 
3) Bany calmant de valeriana Afegir un grapat d’arrel de valeriana en un litre d’aigua bullint. El deixes reposar mitja hora i després ho filtres i el aboques a la banyera amb l’aigua de bany que et vagis donar.
 

 

1 Comment on Valeriana: propietats, beneficis i contraindicacions

  1. Ojo con la valeriana por que yo aun me acuerdo de cuando tenía ataques de ansiedad, que cambié mi adicción al café por las valerianas (tal cual suena, me tomaba igual 3 para dormir), hasta que un día me dió un bajon de tensión que casi me quedo en el sitio), quiero decir, que es muy buena y todo eso, pero que no se nos escape de las manos!

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: