Snacks saludables per picar entre hores - Farmacèutica online

Snacks saludables per picar entre hores

¿Qui no té ganes de picar alguna cosa a mig matí o mitja tarda? No sé vosaltres però jo, si esmorzo d’hora, després sóc incapaç de no menjar alguna cosa més fins l’hora de dinar. Els snacks són aliments que prenem entre àpats i que ens han d’ajudar a saciar-nos, però no tot s’hi val, ho hem de fer de forma sana. El millor és triar snacks que ajudin a que tinguem energia per tot el matí / tarda però que no siguin una bomba de greixos, colesterol o sures.

Què han de portar i què no han de tenir les coses que piquem entre hores?

Us deixo una llista de coses que haurien de portar els nostres snacks o que no haurien de portar.

 
Escull els millors snacks:
 
  • Els snacks han de tenir entre 100 i 200 calories. No més!
  • Evita els fregits perquè contenen greixos saturats, colorants i molta sal (sodi).
  • Han de tenir menys del 35% de sucre afegit (això és el mateix que dir menys de 9 grams per 100 calories). Si compreu coses al supermercat i mireu els ingredients veureu que la majoria de coses que es venen per picar entre hores superen aquesta dosis. Descarteu-los.
  • Han de ser alts en nutrients. Si comprem snacks empaquetats podem revisar l’etiqueta i comprovar que tinguin una bona quantitat de nutrients, almenys el 10% de les recomanacions (RDA) per: potassi (redueix la pressió arterial), fibra (disminueix el colesterol i ajuda tenir un intestí saludable), vitamina A (important per a la visió i el sistema immune), vitamina C (antioxidant), vitamina D (important per a la salut del sistema cardiovascular) i calci (per ossos forts i densos). No costa tant, de cada 100 grams, la suma d’aquest ha de ser més de 10 grams. A fer càlculs que el cos és la vostra màquina i s’ha de mantenir forta i sana! 😛 

 

Exemples d’snacks que us van bé

Yogur desnatat (baix en greixos) amb cereals: són unes 150 kcal, tenen calci, proteïnes i fibra que t’ajudaran a calmar la gana. A més millora la funció cerebral i enforteix el sistema immunològic.

Pan integral amb formatge. Pa multigra o negre, alt en fibra, amb 1 llesca de formatge panela. Son 165 calories, 3.5 g de greix, 3 gr de sucre, 4% de vitamina A, 10% vitamina D, i un 28% de calci.

 

Macedonia de fruita: aporta només unes 120 kcal i molta fibra. És dolça i això calma l’ànsia per menjar. Conté molts antioxidants.

 

15 ametlles: només 15 ametlles, així tenen poca quantitat de calories, molta fibra, vitamina E, calci, seleni i proteïnes vegetals. I també greixos bons que nodreixen la pell i cabell!
 
 
Galetes amb formatge. 5 galetes integrals amb 50 gr de formatge panela. Aporta 145 calories, 3 gr de greix, 1.4 g de sucre, 2.5 g de fibra, 2% de vitamina A i un 6% de calci.
 

Torrada de pa integral amb formatge: són 170 Kcal amb fibra, magnesi, potassi, calci i proteïnes que sacien.


Liquat de plàtan i llet amb edulcorant: amb mitja banana i 100 ml de llet veuràs com et sacia, a més hidrata molt i calma l’ansietat de manera saludable.


Mig entrepà de pernil serrà i formatge: Sacia de seguida i té proteïnes, calci, potassi i molt sabor.


Fruita: Per l’anhel de menjar dolç. A més no pot ser més fàcil. Només has de menjar un plàtan, poma, pera, taronja, kiwi …

 

30 grams de llavors de gira-sol: són unes 180 kcal amb bons minerals i vitamines, així com antioxidants. Les pipes de gira-sol, no fregides sinó torrades, són un excel·lent snack saludable.


Llesca de pa amb mató i dolç de fruita: són unes 190 kcal. És dolç però molt saludables i ens ajuden a calmar la gana menjant entre hores.


Broquetes de fruita: són unes 100 kcal que ofereixen vitamines diverses, molta fibra i antioxidants.


Gelatina amb fruites: són només 80 kcal que ens ajuden a hidratar i a sumar vitamines, minerals i fibra a l’organisme.


Mig plàtan amb 1 cullerada de cacau amarg: el cacau conté molts polifenols antioxidants mentre que el plàtan és ric en fibra, potassi i vitamines.

Consell:

Tria aliments alts en aigua, fibra o aire.

Els aliments rics en aigua com sopes, lactis, fruites i vegetals et poden fer sentir satisfet amb menys calories.


Els aliments amb més de 3 grams de fibra són de gran ajuda, doncs la fibra disminueix la velocitat en què s’ absorbeixen els nutrients, ens fan sentir sentir plens per més temps. Els aliments alts en fibra per excel·lència són verdures, fruites i pa o galetes integrals.


Els aliments amb aire són més voluminosos i tenen poques calories, i visualment ajuden al cervell a sentir que estem més plens. Les crispetes de blat de moro fetes a casa són una excel·lent opció, podem menjar entre una i dues tasses i consumir menys de 100 calories.

 

Be the first to comment

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: