Es poden eliminar toxines del cos? Sí, i aquí us ensenyo com :) - Farmacèutica online

Es poden eliminar toxines del cos? Sí, i aquí us ensenyo com :)

Elimina les toxines del teu cos. És més fàcil del que sembla i molt útil avui dia per l’estil de vida que portem.

En aquesta entrada no us parlaré de begudes ni dietes detox com he fet en altres ocasions sinó que us donaré tres estratègies per detoxificar-vos que podeu incloure en qualsevol programa detox que seguiu. Recordeu que detoxificar no és treure tòxics sinó toxines. El nostre cos acumula cada dia una gran quantitat de toxines que procedeixen sobretot dels aliments que consumim. Tot i que no només els captem del que mengem sinó que la contaminació o els mals hàbits com beure o fumar també en generen.
És més, si estem neguitosos o dormim malament no es produeixen hormones “bones” i el cos genera toxines, que són les responsables que ens sentim esgotats i tristos. 

Doncs no patiu que podem anar eliminant aquestes toxines. Veureu que són tres coses que semblen òbvies però que moltes vegades no es fan i és bo recordar que s’ha de fer sempre que un vulgui netejar el seu cos per aconseguir resultats molt més favorables.

Es poden fer en qualsevol lloc i qualsevol moment. Amb aquests tres consells també aconseguireu augmentar la vostra vitalitat i energia.

A vegades les coses més senzilles són les més útils. A més, el  nostre cos cada dia fa neteja. Tenim òrgans que s’encarreguen d’eliminar les toxines, com ara el fetge, ronyons, pulmons, la pell i els intestins. Però ajudar-los no està de més.

El fetge processa les substàncies tòxiques i, a través de la sang, les envia als ronyons perquè siguin eliminades a través de l’orina, o mitjançant la bilis als intestins perquè les expulsin en forma de femta. D’això se’n diu treball en equip, no?
Abans he esmentat la pell també. Penseu que gràcies a la suor el nostre cos pot eliminar part de les toxines nocives pel cos. La suor, tot i que a vegades resulta un problema, forma part de la nostra neteja i benestar. (També serveix per mantenir la temperatura corporal.
Els pulmons són els encarregats de dur oxigen per netejar i poder realitzar aquestes funcions.

¿Què necesitem? 

Aire, aigua i un raspall de cerdes naturals. Amb pocs diners tenim uns resultats espectaculars.

1. Respiració

Gairebé ningú s’atura a pensar l’important que és respirar ja que és una funció automàtica. Hi ha molta gent que no sap respirar bé perquè s’ha acostumat a fer-ho de manera superficial i de pressa. És probable que el ritme de vida accelerat que vivim, contribueixi a que no siguem conscients de la importància que és respirar tranquil i profundament per oxigenar les nostres cèl·lules i eliminar les toxines del nostre cos.

La respiració inadequada ens priva de l’oxigen necessari perquè el nostre cervell treballi clar i enfocat i evita que ens sentim fatigats sense raó aparent.

Per canviar aquest mal hàbit de respirar només amb la part superior del nostre pit cal aprendre una tècnica per respirar des del diafragma (múscul que separa el tòrax de la part abdominal).

Tècnica de respiració per eliminar toxines

Seieu còmodament amb la columna dreta. Respireu com acostumu fer-ho durant un minut. Una vegada que sigueu conscients de la vostra respiració ja podeu començar. Comenceu inhalant aire pel nas lentament i a mesura que ho feu observeu com el vostre abdomen s’omple d’aire com si fos un globus. Mantingueu l’aire uns segons i després exhaleu per la boca fent un so com si estiguessiu bufant.
Per una major eficàcia de la tècnica proveu a fer-ho en la següent proporció de temps: 2/8/4.

Per exemple. Inhaleu en 2 segons, reteniu l’aire en 8 segons i exhaleu en 4 segons. Repetiu la seqüència 3 o 4 vegades i feu-ho unes 3 vegades al dia. També podeu duplicar la proporció i inhalar en 4 temps, retenir en 16 temps i exhalar en 8 temps. Al principi és possible que us sentiu una mica marejats, si és així, torneu a la proporció 2/8/4 fins que el vostre cos es vagi adaptant.

Respirar és una tècnica que no costa res i que pot marcar una diferència notable en la vostra salut. No desestimeu el poder de les coses senzilles. Practiqueu la respiració conscient.
2. Hidratació

Beure aigua natural és una recomanació molt estesa, però la realitat és que la majoria de la gent es troba deshidratada. Si realment beguéssim  2,2 litres d’aigua (nou gots) podríem afavorir l’eliminació de les toxines a través de l’orina i la suor. Aviam, he de dir que no són gots exactes perquè els aliments que prenem, la llet del matí i les sopes o tés també porten aigua. ës una dada general per a saber quanta aigua ens cal captar al dia.

És especialment important beure aigua a primera hora del matí, tan aviat com ens despertem, perquè les toxines se’ns acumulen durant la nit.

Llegeix l’article: Perquè hem de beure un got d’ aigua calenta cada matí?

Consell:afegeix el suc de mitja llimona a l’aigua tèbia del matí perquè afavoreix les funcions de detoxificació del fetge i contribueix a una evacuació fàcil al matí.Beu aigua purificada, que estigui lliure de clor, metalls pesants, microorganismes i contaminació. Per a això pots investigar algunes tècniques de purificació de l’aigua i t’asseguro que serà una inversió invariable en la teva salut.

3. Raspallar-se
El raspallat de la pell en sec és una altra forma fàcil per contribuir a una detoxicació eficaç. En eliminar les cèl·lules mortes de la pell i estimular el sistema limfàtic (neteja del cos), ajudem a netejar l’òrgan amb més superfície: la pell.

L’única cosa que necessiteu és un raspall de cerdes (pèls) naturals, de preferència de mànec llarg perquè pugueu raspallar les zones de difícil accés com l’esquena. Comenceu a raspallar la pell seca (abans de prendre un bany, per exemple) amb moviments ascendents cap al cor. De baix cap amunt.

Els peus són un bon lloc per començar, després raspalleu les cames, els braços, l’esquena i també l’abdomen i el pit (en el cas de dones no ho feu al pit si teniu la pell molt sensible a les mames).
Potser les primeres vegades no aguanteu una fricció moderada, és natural, a mesura que feu servir aquesta tècnica, la pell es va preparant per suportar cada vegada més una miqueta de més fricció al raspallar.
Raspallar tot el cos us prendrà només 5 minuts i a canvi d’aquesta cura el vostre cos tindràs una pell més brillant i suau al tacte.
Després de prendre un bany amb aigua calenteta, begueu un gran got d’aigua natural i feu les respiracions com he comentat més amunt.
Són petits canvis, “xorradetes” que ens ajuden a millorar en salut i que no costen gens de fer.

5 Trackbacks & Pingbacks

  1. Conoce en qué consiste la dieta detox – Salud y Bienestar Blog
  2. Estos alimentos te envejecen – Salud y Bienestar Blog
  3. Cómo eliminar manchas y pecas. Tratamientos y consejos
  4. 1 vaso de agua con limón en ayunas. ¿Sirve de algo?
  5. ¿Por qué debemos beber un vaso de agua caliente cada mañana?

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: