No tomar un buen desayuno aumenta el riesgo de obesidad y diabetes

No prendre un bon esmorzar augmenta el risc d’obesitat i diabetis

L’esmorzar és un dels àpats més importants i no ens l’hem de saltar mai.

Les presses, les poques ganes de menjar al llevar-nos, o pensar (encara que no sigui cert) que sense esmorzar aprimarem,  fa que a Catalunya hi hagi un índex massa elevat de gent que es salta aquest àpat, o que esmorza malament. I això no és una vegenada, els adolescents que no prenen un bon esmorzar tenen més risc de ser obesos i patir diabetis en l’edat adulta.

Segons un grup d’investigadors de la Universitat d’Umea (Suècia), els joves que reconeixien saltar-se aquest menjar del dia o aquelles persones en que l’esmorzar estava constituït en dues terceres parts per dolços, eren més propensos a desenvolupar un conjunt de factors de risc associats a malalties cardíaques i a la diabetis en arribar als 40. És adir, si en lloc de fer un esmorzar saludable el convertim en menjar galetes, brioxos, croissants… de ben segur que acabarem patint del cor o de diabetes.

“Els que aprenen a prendre aliments saludables per esmorzar, també ho fan a la resta dels àpats del dia.”

L’alimentació de la infància afecta edats adutes

Segons explica Maria Wennberg, una de les autores de l’estudi, publicat a  Public Health Nutrition.

“Els nens que se salten aquest menjar experimenten ‘onades’ de fam després i el que fan és menjar en excés a deshores”. Assenyala David Ludwig, un pediatre especialitzat en nutrició i investigador de l’Escola de Harvard a Boston.

Wennberg i el seu equip van revisar dades de 889 persones a Lulea, Suècia. El 1981, quan tenien 16 anys, els participants van completar qüestionaris sobre el que ingerien en l’esmorzar. Més tard, quan ja tenien 43 anys (2008), els investigadors els van examinar i van fer un historial clínic de cada un. Van observar els casos de diabetis, malalties cardíaques i possibles esdeveniments cerebrovasculars.

Al final, van trobar que el 27% dels pacients estudiats tenia signes de síndrome metabòlica. La síndrome metabòlica es una combinació d’alguns dels factors de risc cardiovascular més importants, com la hipertensió, l’obesitat abdominal, la resistència a la insulina o la hipercolesterolèmia.
Els responsables de la investigació van veure que els joves que no esmorzaven o que consumien aliments de mala qualitat (molts dolços, per exemple) eren un 68% més propensos a tenir aquest conjunt de signes de risc cardiovascular en l’ edat adulta.

El problema dels mals hàbits de vida …

Estudis anteriors relacionen la qualitat de la dieta amb els hàbits de vida. Per això la conclusió d’aquesta investigació “no ens sorprèn”. Un mal esmorzar indica un estil de vida poc saludable.
Atès el fort vincle entre l’esmorzar i futures malalties, es recomana dissenyar programes d’esmorzar.
“Seria especialment útil en zones desfavorides”, remarca Wennberg. “Un esmorzar ideal hauria d’incloure: proteïnes, greixos saludables i una font de carbohidrats com les fruites i grans mínimament processats”.

7 Trackbacks & Pingbacks

  1. ¿Crees que es mejor consumir yogures desnatados que los de toda la vida? – Salud y Bienestar Blog
  2. ¿Los frutos secos engordan? – Salud y Bienestar Blog
  3. Fruta que pueden comer los diabéticos – Salud y Bienestar Blog
  4. Diabetes, un parche que puede reemplazar las inyecciones – Salud y Bienestar Blog
  5. Las grasas saludables ayudan a perder más peso
  6. El cerebro de las personas obesas es 10 años más viejo...
  7. ¿Los aguacates son buenos o malos para la salud?

Gràcies a totes i tots per llegir el meu blog i seguir-me. Animo aquells que encara no ho fan a que ho facin. Si teniu qualsevol cosa a dir-me, us escolto :).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: